Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Nu tar kronprins Frederik över efter drottning Margrethe – blir regent

28 jul, 2023, 08:00 
Felicia Plåt

Prins Frederik tar över som regent när Margrethe åker utomlands.

Annons

Det har varit en riktigt fin sommar och det är många som har njutit av ledigheten till fullo. Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary av Danmark har haft ett riktigt fin sommarlov tillsammans med sina barn.

Kung Haralds egna ord om olyckan: ”Jag visade min...”Brand logo
Kung Haralds egna ord om olyckan: ”Jag visade min...”

Frederik tar över efter Margrethe

Även drottning Margrethe har njutit av ledigheten, hon befinner sig just nu på sommarslottet Graasten på södra Jylland tillsammans med prinsessan Benedikte.

Nu är det bara några veckor kvar innan sommarlovet är slut och kungligheterna ska gå tillbaka till sina officiella uppgifter. Enligt danska kungahusets kalender är det en av kungligheterna som får lite extra arbete efter ledigheten.

Det är nämligen kronprins Frederik som kommer ha en del att göra. Mellan 10 och 24 augusti kommer nämligen han vara Danmarks regent och förste officer. Detta på grund av att hans mor drottning Margrethe kommer att befinna sig utomlands. Så hon låter sin son testa på jobbet lite, han ska ju faktiskt ta över det helt en dag.

Annons

Innan hans två veckor son regent börjar ska han även på ett annat officiellt uppdrag. Han kommer delta i "Crossing the Interdisciplinary Boundaries of Physics' Scientific Part" på Novo Nordisk Foundation i Hellerup.

Drottningens resa till Frankrike

Även Fredriks bror prins Joachim har en del att stå i efter lovet. Han förbereder sig för sitt nya jobb den 1 september som Defence Industry Attaché i Washington DC. Vi önskar honom lycka till!

Men vad ska Margrethe göra under de två veckorna utomlands? Jo, drottningen ska på förlängt sommarlov och besöka Frankrike – Chateau de Cayx. Hon älskar att vara i Frankrike och hälsa på sitt franska vinslott. Vi hoppas hon får en riktigt fin resa!

Annons