Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ny film från cancersjuka Kate – prinsessan visar sig efter behandlingen

21 maj, 2024, 07:00 
Prinsessan Kate och prins William
Prinsessan Kate bryter tystnaden efter cancerbeskedet.
Annons

Prinsessan Kate är världens mest omskrivna kunglighet just nu. Först var alla förbryllade och konfunderade kring att hon höll sig borta från offentligheten i flera månader i sträck. Sedan kom ett videomeddelande, släppt av hovet själva.

– I januari genomförde jag en omfattande magoperation i London. Då trodde man att mitt tillstånd inte var cancerogent. Operationen gick bra, men i undersökningar efter operationen upptäckte man cancer, sa Kate i klippet.

Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”Brand logo
Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”

Livstecken från prinsessan Kate – efter cancerbeskedet

Sedan dess har vi inte hört mycket från Kate. Fullt förståeligt, med tanke på att hon genomgår en mycket svår och allvarlig behandling. Men nu har vi fått ett livstecken.

Annons

Kate och William har publicerat ett inlägg på sitt gemensamma Twitter-konto, i samband med Mental Health Awareness Week. Det är en vecka då britterna uppmärksammar den ständigt växande mentala ohälsan.

I det här inlägget gjorde Kate och William reklam för en film om mental ohälsa bland brittiska bönder. Prinsparet har anammat just psykiska besvär som en av sina hjärtefrågor. William led själv svårt efter hans mamma, prinsessan Diana, gick bort när han bara var femton.

Annons

"Vi vet ingenting"

Men i England har själva sakfrågan blivit överskuggad av att detta får ses som något slags livstecken från Kates sida. Kungaexperten Angela Levin har pratat med Sky News om saken.

– Man hoppas att detta är ett tecken på att hon börjar komma tillbaka. Men vi vet ingenting, locket har lagts på, säger Angela i sändningen.

När prins William var på St. Mary’s Community Hospital på Scillyöarna gav han oss en kort uppdatering om hustruns hälsa.

– Hon mår bra. Tack för att ni frågar, sa William då.

Annons