Ny oro för Joachim efter stroken – läkarens brutalt ärliga ord!

Joachim har det tufft just nu.

Prins Joachim verkade ha klarat sig hyfsat efter stroken. Men nu har en läkare negativa besked att ge.

Drottning Margrethes egna ord i boken: ”Jag är senil”
Slå på ljud

Prins Joachim skrämde slag på hela Danmark när han plötsligt fick föras till sjukhus i ilfart under sin semester i Toulouse. Väl där konstaterade de franska läkarna att prinsen drabbats av en stroke.

En tid därefter fick vi ett positivt besked från det danska hovet.

“Efter de senaste dagarnas inläggning och behandling på intensivavdelningen är det nu läkarnas bedömning att prins Joachim inte får fysiska följder eller andra men som en följd av stroken”, skrev hovet i en kommuniké.

Prins Joachim – ny oro efter stroken

Joachim har det inte lätt just nu.

Joachim har det inte lätt just nu.

Men ända sedan dess har det spekulerats kring Joachims framtid. Det var på förhand sagt att 51-åringen skulle påbörja sin anställning som militärattaché på den danska ambassaden i Paris 1 september. Det blev uppskjutet – men bara med fjorton dagar.

Nu ifrågasätts beslutet av den danska tv-läkaren Charlotte Böving.

– 14 dagar låter som en väldigt kort senareläggning. Det är viktigt att han får tid att hämta sig, så att han inte drabbas av onödig stress. För det kan innebär att det kan ta ännu längre tid att återhämta sig, säger Charlotte till Se og hör.

– Så låt mannen få lite lugn och ro. Så han kan få tillbaka sin fysik och sina kognitiva funktioner. Det är mitt bästa råd.

 

LÄS OCKSÅ: Bakslag för Joachim efter stroken: “Omöjligt – det går inte!”

“Koncentrationsbesvär och minnesluckor”

Enligt Charlotte kan en stroke leda till en rad otäcka besvär.

– Det kan handla om koncentrationsbesvär, minnesluckor och ökad trötthet. Och så ska du räkna med, efter något sådant, att det drabbar fysiken. För man har inte samma kraft efter en sådan operation. Man är mer sängliggande efter en hjärnoperation än man normalt är. Där inleds en nedbrytning av muskulaturen. Det ska man återhämta, säger hon.

 

LÄS OCKSÅ: Stora oron efter nya bilden på Joachim: “Nedbruten – har åldrats tio år”