Nya artister klara för Victoriadagen

kronprinsessan Victoria

Vi har tidigare berättat att artister som Benjamin Ingrosso och Kaliffa kommer att uppträda under årets Victoriadag på Öland. Nu är fler artister klara, och det ser ut att bli en härlig blandning som hyllar kronprinsessan Victoria på hennes födelsedag.

Nu är ytterligare två artister klara för firandet, nämligen popartisten Lina Hedlund och operasångaren Rickard Söderberg uppträder båda på Victoriakonserten – Grattis Kronprinsessan den 14 juli.

– Det känns jättekul att kunna bjuda konsertpubliken, tv-tittarna och kungafamiljen på en så spännande mix av artister. Förhoppningsvis kan vi överraska med något oväntat, säger Victoriadagarnas VD Stephan Rimér.

Lina Hedlund

Lina Hedlund har en lång artistkarriär bakom sig och redan 2002 tävlade hon i Melodifestivalen för första gången, men hon har varit med ytterligare fem gånger. 2007 gick Lina med i gruppen Alcazar. I år ställde Lina upp som soloartist i Melodifestivalen med låten ”Victorious” och gick direkt till final.

Rickard Söderberg

Operasångaren Rickard Söderberg debuterade som solist 1990 och har de senaste 15 åren sjungit roller på de större operahusen i världen. Utöver opera har Rickard också sjungit i musikaler såsom Evita, Rebecca och Dr Zijvago. Även han har tävlat i Melodifestivalen samt Körslaget och Let’s Dance.

Yvette Hermundstad programledare

Sedan tidigare är det också klart att Yvette Hermundstad blir den som tar över som programledare för festligheterna på Öland den 14 juli.

yvette hermundstad

– Det känns ärofyllt och roligt att programleda firandet av kronprinsessan, jag är mäkta förväntansfull. Jag ser fram emot födelsedagsfirandet, folkfesten på Öland och hyllandet av Victoriastipendiaten. Jag har ju förmånen att följa många av våra idrottare och vet hur mycket det här priset betyder för dem så det känns fint att få dela den här stunden med dem och kronprinsessan, har Yvette sagt i ett pressmeddelande.

Victoriakonserten äger rum på Borgholms IP och sänds i SVT1 och SVT Play söndag 14 juli kl 21:00.

Foto: TT

Läs även:

Benjamin Ingrosso en av artisterna på Victoriadagen

Det blir hon som leder Victoriadagen