Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya beskedet från Hovet – det gör Victoria och Daniel nu

24 mar, 2020, 09:00 
Kronprinsessan Victoria och prins Daniel gör sitt under coronakrisen.Nu har hovet avslöjat hur paret hjälper till att stärka beredskapen i landet.
Annons
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 12?Brand logo
Har du koll på de kungliga snackisarna från vecka 12?

I förra veckan blev kronprinsessan Victorias kalender, som listar hennes kungliga uppdrag, plötsligt rensad. Det var inget datorfel – utan en medveten strategi från Hovet.

Medan samhället gör sitt för att stoppa spridningen coronaviruset bidrar också kungahuset till försiktighetsarbetet. Som tronarvinge är kronprinsessan extra prioriterad – och hovet vill inte ta några onödiga risker.

Coronaviruset: Det gör kronprinsessan Victoria

Det betyder dock inte att Victoria sitter sysslolös hemma på Haga slott.

– Kronprinsessan, precis som många andra i Sverige, arbetar delvis hemifrån. Planering samt möten sker via digitala kanaler, har Ulrika Näsholm, informationssekreterare på Hovet, sagt till Svensk Dam.

Nu har Hovet skickat ut en uppdatering där vi får veta exakt vad Victorias hemarbete består i för tillfället.

Det här säger Hovet:

“Under förra veckan började Kronprinsessan och Prins Daniel att ringa runt till ett stort antal svenska organisationer och företag för att informera sig om läget. Under telefon- och videosamtalen, som fortsatte under gårdagen, framför Kronprinsessparet samtidigt sina hälsningar till alla de medarbetare och medlemmar som berörs av coronakrisen – och som bidrar med viktiga insatser för att mildra dess effekter”, kan man läsa i Instagram-inlägget.

Annons

Fick ett samtal från kronprinsessan Victoria mitt i krisen

Bland alla organisationer som fick ett samtal från kronprinsessan hittar vi till exempel Svenska Lottakåren.

– Det var hennes eget initiativ att ringa, säger rikslottachefen Heléne Rådemar.

– Det var helt fantastiskt. Att hon personligen ringer upp och frågar hur vi har det. Man hör att hon är genuint intresserad och påläst. Hon lyssnar, hon tar in informationen, hon bryr sig. Det känns väldigt varmt och fint. Hennes intresse går genom telefonen.

 

Annons