Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya beskedet om kung Haralds hälsa – efter mardrömsåret

01 nov, 2021, 21:00 
AvIndra Nordemar

Kung Harald har haft ett tufft år med sjukdom och operationer. Men nu meddelar norska hovet en glädjande nyhet om kungaparet.

Annons
Kung Haralds sjukdom ökar pressen – kris i norska kungahuset!Brand logo
Kung Haralds sjukdom ökar pressen – kris i norska kungahuset!

Kung Harald har kämpat med hälsan i flera år. Han är 84 år och har opererats och varit inlagd på sjukhus ett flertal gånger sedan 2019.

Med tanke på den norske kungens ålder så har den pågående pandemin hela tiden varit en oro både i kungafamiljen och bland det norska folket. Som tur är har han klarat sig undan smittan och fått sina vaccindoser. Och nu har han även fått påfyllnad – enligt norska hovet har kungen och drottning Sonja fått sin tredje dos!

Nya beskedet om Kung Harald och drottning Sonja

Nyligen meddelade regeringen att personer som är över 65 år ska erbjudas en tredje dos av covid-19-vaccin, något som även gäller i övriga norden.

"Erfarenheterna hittills talar för att vaccinationerna mot covid-19 har gett en mycket god effekt mot allvarlig sjukdom och död. Det är rimligt nu med tanke på att utvecklingen börjar ge extra skydd till de äldsta och sköraste som dels vaccinerades först, dels har ett något sämre immunsvar vid vaccination" skriver Folkhälsomyndigheten på sin hemsida.

Annons

Norges kungapar är alltså nu bland de första kungligheterna som fått en påfyllnadsdos, och därmed "extra" skyddade mot coronasmittan – en riktigt glädjande nyhet till alla kungliga fans!

Kung Haralds framtid på tronen – livet ut!

Kung Harald har varit trofast sin kungliga titel i många år, och han utför sina plikter utan klagomål. Det verkar som att han verkligen älskar sitt jobb, trots att han gjort det i över 20 år efter vanlig norsk pensionsålder.

I en intervju häromåret gav Norges kung ett mycket klart besked: Han tänker hålla den ed han givit till Stortinget och sitta kvar på tronen – livet ut! Och det är ju då tur att han kan göra allt som krävs för att hålla sig frisk, så länge som möjligt.

Foto: TT

Annons