Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya beskedet om Madeleines framtid – bekräftas av hovet

03 nov, 2022, 12:02 
Prinsessan Madeleine
Hovet om prinsessan Madeleines första stora uppdrag som kronprinsessa.
Annons
Madeleine älskar Halloween! Se alla utklädnader härBrand logo
Madeleine älskar Halloween! Se alla utklädnader här

Plötsligt händer det: Prinsessan Madeleine är tillbaka i det kungliga jobbet!

Vid 18.00-tiden i kväll svensk tid sätter hon ner sina stilettos i Fort Lauderdales glassiga hamnområde, en timme med bil hemifrån huset i Miami. Och vädret lovar härliga 27 plusgrader.

Prinsessan Madeleine i blå aftonklänning på galamiddag i New York 2013 för Swedish American Chamber of Commerce
I kväll gör prinsessan Madeleine stor kunglig comeback!

Det är Svensk Amerikanska Handelskammaren som har sitt årliga supertoppmöte i downtown Fort Lauderdale och hedersgästen Madeleine kan se fram emot att rivstarta med mingel och lunch med utsikt över vattnet.

Annons

Prinsessan Madeleine i Florida med SACC

– Hon är ju lokalt engagerad och när det gäller Svensk Amerikanska Handelskammaren så är det ju en del där hon kan bidra, både lokalt och för Sverige, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill på galamiddag i New York 2013 för Swedish American Chamber of Commerce
Madeleine på galamiddag för svensk-amerikanska handelskammaren i New York 2013 – och den gången följde även Chris O’Neill med!

Har du info om Chris O’Neill följer med prinsessan Madeleine även denna gång?

– Nej, det känner jag faktiskt inte till. Jag har inte hört någonting om det.

Men vare sig Madeleine kommer ensam eller inte, så blir det massor av tid för henne att nätverka med finanslejonen och näringslivstopparna.

Annons

Vilken efterlängtad comeback!

Och sedan rullar det på med både familjeåterförening och jobb för prinsessan Madeleine. En av de närmaste dagarna sätter hon sig på planet till São Paulo i Brasilien för att där teama ihop sig med drottning Silvia.

Och åker hon redan i helgen så hinner hon även träffa syrran Victoria. Det eventuella mötet är dock inte något som hovet vare sig bekräftar eller dementerar eftersom det räknas som helt privat.

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine
Victoria och Madeleleine.

Margareta Thorgren igen:

Annons

– Med start på tisdag ska drottningen och prinsessan Madeleine vara med vid Childhood Brasiliens styrelsemöte – Childhood har en stor organisation på plats i just Brasilien.

– Sedan ska drottningen och prinsessan Madeleine även göra en rad projektbesök utanför São Paulo. Det är verksamheter där Childhood bidrar på olika sätt och då vill man ju följa upp att det stöd som man ger har gått till rätt saker.

Detta blir också ett av prinsessan Madeleines första stora uppdrag efter att hon – på drottningens födelsedag i fjol – tackade ja till prestigejobbet att ta över som vice hedersordförande för hela World Childhood Foundation.

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine på galamiddag för Childhood i New York
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia på Childhoodgala i New York.

Sedan dess är Madeleine den nya kronprinsessan. Drottning Silvia talar själv om successionen, och planen är att Madeleine om åtta år ska ha tagit över drottning Silvias roll helt och hållet:

Annons

– Jag känner mig hedrad och glad över förtroendet. Det är stora skor att fylla men jag kommer att göra mitt absolut yttersta!

Och Margareta Thorgren säger:

– I och med detta så kommer ju prinsessan att ta ett större ansvar för hela Childhood redan nu och då vill hon ju också träffa organisationerna lokalt.

Drottning Silvia med prinsessan Madeleine som är Childhoods nya kronprinsessa
Drottningen och hennes kronprinsessa!

Foto: TT, Linda Broström/Kungliga Hovstaterna, Kungahuset.

Annons