Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilden på julklädda prinsessan Sofia!

21 dec, 2021, 13:15 
Prinsessan Sofia
Kungafamiljen laddar för julfirandet och veckans festligheter på Drottningholm – men redan nu får vi möta en julklädd Sofia.
Annons
Se filmen: Här avbryter Sofia mammaledigheten – för viktiga uppdraget!Brand logo
Se filmen: Här avbryter Sofia mammaledigheten – för viktiga uppdraget!

Det drar ihop sig till julfirande, och i år ser det ut som hela den kungliga storfamiljen kommer att samlas framför den gigantiska öppna spisen på Drottningholm – i alla fall om alla håller sig friska och prins Daniel repar sig från sin förkylning.

I så fall kan drottning Silvia räkna in åtta barn, åtta vuxna och tre hundar. Och massor av skor hemma i hallen... Härligt barnbarnsstökigt, precis så som hon helst vill ha det.

Kungen och drottningen i sitt vardagsrum på Drottningholm
Det är här i Stensalen som julfirandet kommer bryta ut. Men först ska drottning Silvias 78-årsdag firas på torsdag.

Kungafamiljen laddar alltså för helgen på Drottningholm – men redan nu får vi möta en julklädd Sofia!

Hon har letat fram sin ”lilla röda”, den vadlånga julblåsan från estniska designern Lilli Jahilo som vi har sett flera gånger förr och som ofta brukar dyka upp på Sofia så här i juletid.

Annons

Men den här gången är själva orsaken lite speciell:

Prinsessan Sofia bär klänningen i samband med att hon och gänget på välgörenhetsorganisationen Project Playground lyfter fram den unga rapparen Gift i sin adventskalender på Instagram.

Prinsessan Sofia Artisten Gift Projekt Playground
Prinsessan Sofia och artisten Gift på Project Playgrounds nya bild.

– Vi är stolta över att presentera vår inspirerande Project Playground-vän @giftblessingmusic, skriver de på Instagram.

– Gift är en talangfull ung rappare och hans musikaliska begåvning fick den svenska Talang-juryn att skicka honom direkt till finalen. Men han har också en unik livshistoria. Gift föddes i ett flyktingläger och hans mamma tvingades uthärda saker som ingen kvinna ska behöva vara med om under sin graviditet.

– Nu delar han sin familjehistoria genom att göra den till musik.

Annons

Gift är också en av de artister som ställer upp för att samla in pengar till Project Playground – bland annat fick gästerna vid deras lyxiga välgörenhetsmiddag i november njuta av hans musik.

Och själv säger han så här i Project Playgrounds Instagram-inlägg:

– Jag vill inspirera barn och unga och få dem att se att om du har viljan, så kan dina mörkaste dagar bli till en strimma ljus som lyser upp världen. Det krävs bara en person för att förändra ett liv och du kan bli den personen.

Prinsessan Sofias röda klänning

Prinsessan Sofia röd klänning Lilli Jahilo
Så här såg prinsessan Sofias röda klänning från Lilli Jahilo ut när hon bar den vid den konsert som 2019 hölls till minne av Tim ”Avicii” Bergling i Storkyrkan.

Foto: TT, Project Playground/Instagram.

Annons