Nya bilden på Meghan väcker ilska – brittiska kungahuset informerade

Meghan Markle

Fejkad bild på Meghan sprids på internet!
Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgen
0:52

Efter reklamen: Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgen

(0:52)

Slå på ljud

För två år sedan beslutade sig prins Harry och hertiginnan Meghan för att bryta med det brittiska kungahuset. Flyttlasset gick till USA och kvar lämnade man en frostig relation till flertalet medlemmar i kungafamiljen.

Relationen blev inte bättre av att Meghan och Harry gjorde en intervju med tv-ikonen Oprah Winfrey och talade ut om den turbulenta tid som präglat vistelsen i Storbritannien.

Sedan dess har paret fått utstå mycket hat i sociala medier och i brittisk press har de ofta omskrivits i allt annat än positiva ordalag.

Harry, Meghan, Camilla och Charles

Prins Harry och Meghan har fått hård kritik efter sortin från brittiska kungahuset.

Shutterstock

Harrys dystra ord om tuffa tiden

I en intervju med James Corden i The Late Late Show kom prins Harry med ett stenhårt budskap om sitt tidigare liv och levererade en rejäl känga till det brittiska kungahuset och brittisk media.

– Jag gjorde vad varje gift man och pappa skulle göra. Jag behövde få min familj därifrån, sa prins Harry och fortsatte:

– Det var en tuff miljö. Vi vet alla hur den brittiska pressen kan vara. Det förstörde min mentala hälsa.

Chocken! Meghans krav på Charles – hemliga brevet visar

Ilskan efter tröjbilden på Meghan

På nätet har det även cirkulerat flera konspirationsteorier om Meghan. När drottning Elizabeth dog började en bild på henne i en tröja med citatet ”The queen is dead” att spridas.

Men bilden var manipulerad – och Meghan bar aldrig tröjan. Enligt sajten Leadstories (länk till & Other Stories) var det The Smiths gitarrist Johnny Marr som först la ut bilden, som publicerades tre dagar efter parets intervju med Oprah.

I samband med drottning Elizabeths död fick bilden nytt liv och började spridas på sociala medier. Nyhetsbyrån AFP har försökt att nå Buckingham Palace för en kommentar.

Meghan Markle

Äkta bilden på Meghan Markle

Skärmdump/Wireimage
Meghan Markle

Fejkade bilden på Meghan.

Skärmdump/Twitter

Foto: TT/Twitter/Wireimage