Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilden på Meghan väcker ilska – brittiska kungahuset informerade

21 sep, 2022, 16:00 
Meghan Markle
Fejkad bild på Meghan sprids på internet!
Annons
Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgenBrand logo
Absurda ryktena om Meghan – mitt under landssorgen

För två år sedan beslutade sig prins Harry och hertiginnan Meghan för att bryta med det brittiska kungahuset. Flyttlasset gick till USA och kvar lämnade man en frostig relation till flertalet medlemmar i kungafamiljen.

Relationen blev inte bättre av att Meghan och Harry gjorde en intervju med tv-ikonen Oprah Winfrey och talade ut om den turbulenta tid som präglat vistelsen i Storbritannien.

Sedan dess har paret fått utstå mycket hat i sociala medier och i brittisk press har de ofta omskrivits i allt annat än positiva ordalag.

Harry, Meghan, Camilla och Charles
Prins Harry och Meghan har fått hård kritik efter sortin från brittiska kungahuset.

Harrys dystra ord om tuffa tiden

I en intervju med James Corden i The Late Late Show kom prins Harry med ett stenhårt budskap om sitt tidigare liv och levererade en rejäl känga till det brittiska kungahuset och brittisk media.

Annons

– Jag gjorde vad varje gift man och pappa skulle göra. Jag behövde få min familj därifrån, sa prins Harry och fortsatte:

– Det var en tuff miljö. Vi vet alla hur den brittiska pressen kan vara. Det förstörde min mentala hälsa.

Ilskan efter tröjbilden på Meghan

På nätet har det även cirkulerat flera konspirationsteorier om Meghan. När drottning Elizabeth dog började en bild på henne i en tröja med citatet ”The queen is dead” att spridas.

Men bilden var manipulerad – och Meghan bar aldrig tröjan. Enligt sajten Leadstories (reklamlänk) var det The Smiths gitarrist Johnny Marr som först la ut bilden, som publicerades tre dagar efter parets intervju med Oprah.

I samband med drottning Elizabeths död fick bilden nytt liv och började spridas på sociala medier. Nyhetsbyrån AFP har försökt att nå Buckingham Palace för en kommentar.

Meghan Markle
Äkta bilden på Meghan Markle
Meghan Markle
Fejkade bilden på Meghan.

Foto: TT/Twitter/Wireimage

Annons