Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Oscars succé – under hemliga familjeutflykten med Victoria och Estelle

22 nov, 2021, 11:06 
Prins Oscar på Vikingamuseet

Prins Oscar på privat utflykt med mamma Victoria och storasyster Estelle. Se bilderna här!

Annons
Se gulliga filmen! Här tar prins Oscar emot julgranar på slottetBrand logo
Se gulliga filmen! Här tar prins Oscar emot julgranar på slottet

Prins Oscar med ett finurligt leende under luggen, och en mycket nöjd glimt i sina bruna ögon. Samt med yxan i högsta hugg! Medan prinsessan Estelle stod bredvid, lite coolt lutad mot sitt svärd.

Ja, så kul hade Victoria och hennes barn helt privat i förra veckan. Och utflykten, som gick till Vikingamuseet i Stockholm, är ännu ett exempel på kronprinsessans helt vanliga mammaliv – det som går under radarn för det allra mesta, men som då och då dyker upp på bild på Instagram.

Prins Oscar Vikingamuseet
Prins Oscar, en mycket lycklig liten viking.

Victoria fick ju plötsligt massor av luft i kalendern när hennes två dagar långa besök i Nederländerna – det som skulle ha ägt rum i torsdags och fredags – plötsligt ställdes in med väldigt kort varsel på grund av coronaläget. Och vad passade då bättre än att ta med prins Oscar, 5, och prinsessan Estelle, 9, till Vikingamuseet!

Annons

Det ligger mitt emellan Vasamuseet och Gröna Lund på Djurgården i Stockholm och när det öppnade för fyra år sedan var det kungen som var där och invigde.

Och nu var det alltså Oscars och Estelles tur att få veta allt om hur det var att vara viking, eller för den delen vikingakung.

Kronprinsessan Victoria och barnen på Vikingamuseet

– Vi hade äran att få kungligt besök i veckan. Vi anser att alla behöver lära sig hur man skriver runor, skiljer på Hugin och Munin (guden Odens korpar, vår anm.) och testa torkad fisk! Det var väldigt trevligt att ha er här! skrev Vikingamuseet stolt på Instagram.

De fina bilderna avslöjar också att prinsessan Estelle just nu har vuxit ifrån sin lillebror rätt rejält på längden. Och att Oscar, som går i förskolan, har blivit haj på att skriva sitt namn, även om s:et har hamnat lite bak och fram.

Prins Oscar Prinsessan Estelle Skrivit sina namn Autografer Runskrift
Estelles och Oscars autografer – och under har de skrivit sina namn med runskrift.

Foto: TT, Vikingamuseet/Instagram

Annons