Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Oscars oväntade likhet med kungen!

23 aug, 2021, 17:30 
Kungen Barnbarnen
Här sitter de uppradade – barnbarnen Alexander, Gabriel, Oscar och Nicolas. Men det är bara hos Oscar man ser denna likhet med kungen.
Annons
4 detaljer från prins Julians dop som du har missat!Brand logo
4 detaljer från prins Julians dop som du har missat!

Kungen gillar nämligen att ha fluga – precis som femåringen Oscar, som bar sin ljusblå som ett litet gulligt utropstecken under hakan när kusinen Julian döptes häromdagen. Medan prinskusinerna Gabriel, Alexander och Nicolas antingen körde uppknäppt eller med slips.

Kungen å sin sida knöt på sig kravatten inför en av årets höjdpunkter: Veteranbilstävlingen Svenska Kungsrallyt, som i år äntligen kunde gå av stapeln på Öland. Och som alltid bjöd kungen hem alla 115 ekipagen till sig själv.

Kungen Drottningen Svenska Kungsrallyt 2021
Kungsrallyt rullar in på Solliden. I bakgrunden ser du kungens blåa Volvo från 1946.

Årets upplaga var den 14:e i ordningen och kungen har varit med ända sedan premiärrallyt, som ägde rum i samband med hans 50-årsdag 1996. Själv rattade han sin kära Volvo PV60 av årsmodell 1946 – årsbarn med honom själv.

Annons

Drottning Silvia var co-driver, och som vanligt var det allehanda lekar. Drottning Silvia hade papper och penna redo i handväskan inför tipsfrågorna och kungen kammade hem stilpoäng på boulebanan.

Kungen och drottningen på Svenska Kungsrallyt 2021

Drottning Silvias handväska Kungsrallyt
Drottningens praktiska handväska.
Kungaparet Kungsrallyt 2021
Kungen spelar boule, iförd sin fluga och påhejad av sin fru.

Klädkoden på Kungsrallyt är alltid retro och då plockar kungen oftast fram sin glencheckrutiga vintagekostym och den här glatt rödprickiga flugan. I år matchade drottning Silvia med sin härliga retrohatt, som lätt rymde en hel rabatt.

Prins Oscar Kungen Fluga Drottning Silvia Kungsrallyt
Prins Oscar i fluga, precis som morfar.

Och nu kan vi alltså konstatera att Victorias femåring Oscar går i sin morfars fotspår, åtminstone när det gäller looken. Fast vi får väl se hur prins Oscar gör, om han går över till pikétröja igen, eller om han fortsätter med fluga på föris?

Foto: TT.

Annons