Nya bilden på prins Oscar väcker reaktioner

Kronprinsessan Victoria och prins Oscar

Prins Oscar har förändrats mycket på de senaste bilderna, har många noterat.

Så blir Oscars liv efter kungens beslut
Slå på ljud

Prins Oscar är ett charmtroll av rang. Han växer så det knakar och varje ny bild på honom är en högtidsstund för alla som följer och engagerar sig i den svenska kungafamiljen.

På pingsthelgen fick vi vårt lystmäte. Då hade hela familjen – kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och Oscar – radat upp sig bland vitsipporna utanför Haga slott.

Visa det här inlägget på Instagram

Ett inlägg delat av Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Nya bilder på prins Oscar väcker reaktioner – stora förändringen

"En efterlängtad vår har slagit ut i full prakt och pingsten, hänryckningens tid, är här. Med dessa bilder från ett grönskande Haga vill Kronprinsessparet önska alla en glad pingst", kunde man läsa i bildtexten.

Oscar hade en stil som matchade storasysterns: jeansjacka och välkammat hår. Och i kommentarsfältet var det många som skrev om just familjens yngste medlem (bortsett från hunden Rio då).

”Men så lik pappa lillprinsen är!” skrev en följare i kommentarsfältet.

”Awww, Oscar har blivit så stor” skriver en annan.

Det är samma stuk på reaktionerna i vårt grannland Norge. Norska Se og hör har skrivit en artikel om bilderna och citerar där sin kungaexpert, Caroline Vagle.

– Oscar har plötsligt blivit en stor kille med frisyr! Han kanske är inspirerad av pappa Daniel, säger Caroline.

"Då han var yngre framstod han som tillbakadragen"

Caroline gjorde en liknande observation när Oscar fyllde fem.

– Prins Oscar ler från öra och till öra på de nya bilderna och är uppenbart glad över att fylla fem. Då han var yngre framstod han som lite tillbakadragen och beskedlig, men nu är han mer bekväm framför kameran. Och vilken charmör han är, sa hon då.

Precis som resten av oss är Caroline betuttad i de nya bilderna.

– Kronprinsessfamiljen har alltid varit flitiga med att dela med sig av bilder på barnen: så har det varit sedan äldsta dottern prinsessan Estelle kom till världen för drygt nio år sedan. På det sättet får vi ta del av stort och smått i familjen och får lära känna de små, även om de inte så ofta följer med på officiella uppdrag, säger Caroline.

LÄS MER: Krisen bakom Victoria och Daniels kärlekslycka

LÄS MER: Så fick Victoria och Daniel sina superkroppar

LÄS MER: De ingår i Victorias innersta krets – hemliga pakten