Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilder från Solliden – och Victoria är dagens skräll!

16 jul, 2021, 15:16 
Kronprinsessan Victoria

Solbrun, glad – och väldigt firad! Här gör kronprinsessan Victoria överrasknings-comeback efter sin intensiva födelsedag i förrgår.

Annons
Kungens beslut för Sofia & Carl Philip på SollidenBrand logo
Kungens beslut för Sofia & Carl Philip på Solliden

Här är de nya bilderna från Solliden – och kronprinsessan Victoria är den stora överraskningen: Plötsligt dök hon upp utanför sommarslottet på Öland, lagom till pappa kungens uppdrag i eftermiddags.

Här kommer Victoria... Surprise!

Egentligen har ju kungen semester, men att hylla Årets ölänning är ett uppdrag som han aldrig missar.

Detta har han ägnat sig åt de senaste 41 åren och i dag på eftermiddagen var det alltså dags igen. Kungen drog på sig linnekavajen och så fick keramikern och företagaren Lotta Sjöberg från Färjestaden ta emot priset ur hans hand vid den familjära ceremonin framför lavendelrabatten på sommarslottet Solliden.

Annons

Årets Ölänning 2021: Kungen hyllar Lotta Sjöberg

Full uppställning på Solliden i dag.

Kronprinsessan Victoria och drottning Silvia stod bredvid, och för deras del var klädkoden given. Det är Ölandsdräkten som gäller den här dagen, en kär revansch eftersom den numera är skrotad från Victorias officiella födelsedagsfirande.

Den är numera avvecklad från Victoriadagen – men när Årets Ölänning delas ut är ölandsdräkten helt rätt!

Bakom utmärkelsen Årets ölänning står tidningen Barometern och Sveriges Radio P4 Kalmar och Lotta Sjöberg får priset för sitt arbete med att göra hamnområdet i Färjestaden till en levande mötesplats.

Annons
Kungen är en riktig lokalpatriot – och han älskar sitt Öland. Till vänster den lyckliga pristagaren Lotta Sjöberg, som i dag blev den 42:a att utses till Årets ölänning.

Bland tidigare pristagare finns stjärnkocken Karin Fransson 1992 och nyligen bortgångne Mr Victoriadagen Kay Wiestål som blev Årets Ölänning år 2007.

Och vem hittar vi mer på listan om inte kungen själv! Han utsågs 1996, men slapp dela ut priset till sig själv, eftersom kronprinsessan Victoria, då 19 år, ryckte in och rev av det hela.

Och när det sedan var hennes tur att knipa titeln år 2018, så var det givetvis kungen som räckte över glasvasen.

Kungen Kronprinsessan Victoria Årets ölänning 2018
Lite fnissigt när Victoria fick pris av pappa kungen 2018...
Annons

Foto: TT.

Annons