Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya bilderna: Här återförenas Madeleine med mamma Silvia i USA – efter tiden isär

16 okt, 2023, 18:28 

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia har sammanstrålat i USA.

Annons

Dags för kunglig comeback! Under måndagseftermiddagen svensk tid dök prinsessan Madeleine upp på uppdrag ihop med drottning Silvia – som flugit tvärs över Atlanten för kungligt jobb med dottern.

Mor och dotter syntes ihop på ett viktigt möte på FN:s högkvarter i New York. Se nya bilderna här!

Uppgifter: Madeleine & Chris i grannbråk • Dureks desperata vädjan – bröllopet i fara • De får Estelle festa med på Christians party – 3 kungliga snackisar från vecka 41!Brand logo
Uppgifter: Madeleine & Chris i grannbråk • Dureks desperata vädjan – bröllopet i fara • De får Estelle festa med på Christians party – 3 kungliga snackisar från vecka 41!

Nya bilderna på prinsessan Madeleine och drottning Silvia i USA

På mötet, som skedde ihop med FN:s särskilda sändebud och Childhood USA stod frågor som rör våld mot barn på agendan. Drottning Silvia var en av huvudtalarna, och prinsessan satt på första parkett.

Annons

Det var ju drottning Silvia som grundade stiftelsen 1999, och 2021 sedan är prinsessan Madeleine vice hedersordförande.

Både drottningen och prinsessan är mycket involverade i Childhoods hårda arbete som rör barns rättigheter, även om det mesta sker bakom låsta dörrar.

Men under det extra speciella mötet i FN:s högkvarter, som Childhood var värdar för, var pressen välkommen.

– Viktiga steg har tagits på global, regional och nationell nivå för att ta itu med våld, utnyttjande och övergrepp i samband med resor och turism. Men framstegen har inte gjorts i den omfattning eller hastighet som krävs. Skyddet av barn måste stå i centrum för att göra sektorn verkligt hållbar, skriver Childhood själva om frågan de bjöd in till högnivåmöte i FN för att avhandla.

Prinsessan Madeleine anländer till möte i FN:s högkvarter
Madeleine anländer med ett strålande leende.
Annons
Prinsessan Madeleine anländer till möte i FN:s högkvarter där Childhood har möte, hon ler
Beige från topp till tå – Madeleine gick på ett stilrent val.
Drottning Silvia sitter bakom en mikrofon under Childhoods möte i FN:s högkvarter i New York
Drottningen var huvudtalare under mötet.
Annons
Prinsessan Madeleine sitter bakom en mikrofon under Childhoods möte i FN:s högkvarter i New York
Prinsessan Madeleine igen.
Annons

Prinsessan Madeleine och drottning Silvias galafest i New York

Under drottningens besök till Madeleines hemland står det två officiella punkter på agendan. Men visst kommer de även umgås privat, det har ju gått en månad sedan de sist sågs.

Först var det i alla fall dags för högnivåmötet, och sent i natt svensk tid svirar Madeleine och Silvia om till glam – det är dags för Childhoods årliga välgörenhetsgala.

En glittrig och lyxig kväll på Manhattan väntar, i en av stadens allra tjusigaste festvåningar. Det väntas bli en glammig uppslutning, New York-societén missar inte en chans att få festa till det med kungligheterna.

Dessutom har de gott om pengar – vilket behövs. Vill du till exempel få Madeleine eller Silvia som bordsdam får du vara beredd att hosta upp 1 115 234 kronor för biljettpaketet Champions Table. Då får du tolv platser runt ett bord med någon av kungligheterna – ja, det blir ju billigare när man delar på kostnaden...

Foto: TT

Annons