Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Nya bilderna på kung Harald chockar – kraftiga reaktionerna

25 aug, 2022, 13:30 
Kung Harald

Bilderna på kung Harald för alla att jubla!

Annons
Så träffades kung Harald och drottning Sonja!Brand logo
Så träffades kung Harald och drottning Sonja!

Kung Harald, 85, har sedan en tid tillbaka dragits med svag hälsa. De senaste åren har han tvingats läggas in på sjukhus och i augusti var det dags igen, då han blev inlagd på Rikshospitalet för att utredas för feber.

Det visade sig senare att han fått en infektion. Han behandlades med intravenös antibiotika och fick stanna på sjukhuset i fem dagar, men tillståndet uppgavs vara stabilt.

Tio dagar senare dök han upp igen i samband med en regatta på Bygdøy i Oslo. På bilder kunde man se hur han med ett leende på läpparna, och en krycka som stöd, gick ombord på kungliga slupen Stjernen.

Nya bilderna på kung Harald

Nu har kung Harald dykt upp igen för att hylla den verksamhet som gör det möjligt för norska ungdomar att åka på skolresor till tidigare koncentrationsläger tillsammans med de ”Vita bussarna”.

Annons

Verksamheten startade i samband med nynazismens framfart under 90-talet och har nu funnits i 30 år. På Instagram har det norska kungahuset delat med sig av kung Haralds besök.

Följarnas kraftiga reaktioner

Av bilderna att döma ser kung Harald att vara på gott humör, även om han fortfarande behöver en krycka som stöd. I kommentarsfältet är det flera som uppskattar att se kungen vid så gott mod.

”Vita bussarna gör ett viktigt jobb! Coolt med ett besök från självaste kungen”, skriver en person.

”Vår käre kung står fortfarande på benen”, skriver en annan.

”Herregud, jag är så glad att Ers Majestät är okej”‚ skriver en tredje.

Foto: Instagram/TT

Annons