Nya bilderna på prins Oscar väcker reaktioner

prins oscar kronprinsessan victoria

Kronprinsessan Victoria har alltid älskat djur och hon vill förstås överföra den lyckan till Estelle och Oscar. Häromdagen tog hon därför med sig barnen ut i fårhagen – men en del bilder från utflykten väcker frågor.

Lillprins Oscar var verkligen i sitt esse när han, häromdagen, fick gosa med fåren i “trädgården” på Haga.

Kronprinsessan Victoria bjöd in några fotografer när hon och barnen skulle hälsa på Haga-fåren, som faktiskt kommer från samma uppfödare som kungens får på Djurgården.

– Just nu är det 4 tackor och 9 lamm i fårhagen på Haga, de är mycket kärvänliga och väldigt uppskattade av kronprinsessfamiljen, berättar Johan Tegel vid hovets informationsavdelning.

prins oscar får

Och visst ser man att Oscar är van vid att handskas med de fyrbenta vännerna. Lillprinsen klättrade ivrigt över stängslet, in i hagen, och satte sedan igång att krama fåren – särskilt en av tackorna.

Prins Oscar var helt orädd i fårhagen

Men nu det närgångna kelat har väckt reaktioner. Många kungliga fans är bekymrade över att Oscar verkar ha som vana att krama om fåren och hålla ett stadigt grepp runt deras halsar. Man menar att en del djur kan kännas sig instängda vid den här typen av beröring.

prins oscar får

Just den här fårmamman verkar dock helt lugnt med att få en liten prins “om halsen”. Det bekräftar även fotografen, som tog de fina bilderna på Oscar.

“Väldigt vänskapliga”

– De verkar vara väldigt vänskapliga, de här fåren, de buffade glatt på prins Oscar och var inte skygga för fem öre, berättar TT:s fotograf Jonas Ekströmer som var på plats den här fina majkvällen på Haga.

Kronprinsessfamiljen har varit stolta fårägare i många år vid det här laget, och prins Oscar och hans storasyster prinsessan Estelle är uppvuxna med det här bräkande gänget i hagen.

prins oscar får

Foto: TT