Nya bilderna som får Chris O'Neill att skämmas

Nya bilderna som får Chris O'Neill att skämmas

Nya bilderna från USA sprids över hela världen. Nu får Chris O'Neill skämmas.
Så långa och korta är svenska kändisarna!
Slå på ljud

Chris O'Neill hörsammar inte riktigt samma restriktioner som sin hustru prinsessan Madeleine när det gäller att ta politisk ställning. Det visade han tydligt 2017.

Då var han mäkta upprörd på USA:s president Donald Trump och skrev en svavelosande text på sitt privata Instagram-konto.

”Å alla sunda amerikaners vägnar är jag väldigt ledsen för vår skamliga presidents handlingar. I dag är det sorgligt att vara amerikansk medborgare. Herr president, du är en smärtsamt okunnig människa. Du kommer vara orsaken till våldet och hatet som du säger att du skyddar oss från. Du har varken förnuft eller känsla, sir”, skrev Chris enligt Aftonbladet.

Chris O'Neill får skämmas efter bilderna

Chris O'Neill

Chris O'Neill är inget fan av Donald Trump.

Och nu, 2021, är Donald Trump ännu mer kontroversiell. För en vecka sedan bröt kaos ut i huvudstaden Washington när vicepresident Mike Pence avslog Donald Trumps begäran att blockera kongressen från att utnämna Joe Biden till landets näste president.

En grupp Trump-anhängare stormade Kapitolium och fullständig kalabalik utbröt. I skrivande stund har sammanlagt fem personer mist livet som en konsekvens av kuppförsöket.

I Florida satt såklart Chris och sörjde framför tv-bilderna. Han älskar sitt USA och uppskattar självfallet inte att se landet bli utskämt inför världens blickar.

"Jag är fortfarande i chock"

Och Chris är inte ensam. Furst Albert av Monaco har precis som Chris mycket starka band till USA. Det är inte vågad gissning av O'Neill skriver under på varenda ord som Albert yttrat om saken.

– Det här är inte det Amerika som jag känner, det som jag delvis växte upp i. President Trump måste hållas ansvarig, säger Albert till tidningen People.

– Det är helt otroligt. Jag är fortfarande i chock, men samtidigt är jag inte helt överraskad, för det var tyvärr hit vi varit på väg.

– Min första reaktion var chock. Min fru Charlene hade gått och lagt sig och jag berättade för henne i efterhand. Det var chock och vantro och så blev det snabbt till äckelkänslor, om jag ska vara ärlig. Men också ilska för att det kan gå till så här och hur det blev påhejat av president Trump.

LÄS MER: Madeleine och uppbrottet som förändrade kungahuset