Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Nya bilderna visar - kungens fina relation med Brandie

07 aug, 2023, 14:00 
Samuel Björn
Kungen
Under helgen var kungen och Brodie på fordonsutställning på Öland.

Fina stunden Bella kungen och Brandie på Öland.

Annons
Skåningarna hyllar kungen – och Silvia!Brand logo
Skåningarna hyllar kungen – och Silvia!

Kungen är fortfarande på Öland och njuter av sin välförtjänta semester. i helgen syntes han nämligen njutandes av två av sina stora intressen samtidigt - nämligen hundar och bilar.

Kungens stora bilintresse

under söndagen sågs kungen på Sollidens Entusiastfordonsutställning på Öland, spanandes på allt från rabanter, gamla lastbilar och mopeder till amerikanare, sportbilar och dragsters.

Att kungen har ett stort bilintresse är en dåligt bevarad hemlighet.

Annons

– Jag tycker det är väldigt skojigt att åka bil. Det är det bästa jag vet, sa kungen i podcasten Värvet våren 2021.

Och han räds inte att spendera pengar för att själv köpa in några vrålåk. När finanssajten Dagens PS gjorde en uppskattning av värdet på kungens bilsamlingen 2021 landade prislappen på 25 miljoner kronor.

Den här människan är bortom all räddning vad gäller bilar. Han är gravt bilnördig, sa Bosse Bildoktor till Svensk Damtidning då.

Kungen hade med sig kameran under dagen för att kunna fota de bilar som fångade hans intresse.

Kungens fina relation med Brandie

Ett annat stort intresse kungen har är för människans bästa vän. I hela sitt liv har han varit omgärdad av hundar och för Svensk Damtidning har han tidigare berättat om livet som hundägare.

Annons

— Jag försöker att ströva omkring så mycket som möjligt i skogen och gå ut med hundarna och så. Det är alltid bra att ha hund, då måste man ut förr eller senare. Det finns ingen återvändo, sa han då.

På Öland i helgen hade han familjens bayerska viltspårhund Brandie med sig som sällskap.

Bayersk viltspårhund används framför allt vid eftersök under jakt.

Rasklubben Svenska Schweisshundklubben beskriver bayersk viltspårhund så här: ”Rasen skall vara lugn och jämn till humöret, tillgiven sin ägare men avvaktande gentemot obekanta. Den skall vara en i sig själv stabil, självsäker, oförskräckt och lättfostrad hund som varken är skygg eller aggressiv.”

Och att kungen och Brandie har en fin relation är det ingen tvekan om. Det är nästan så att drottning Silvia får svårt att konkurrera med hunden har hon tidigare berättat för Svensk Damtidning.

– Ja, det är en varm vänskap mellan hund och husse, har hon sagt och fortsatte.

Annons

– Jag är ju också väldigt förtjust i Brandie. Men kungen är viktigast! Jag blir nästan lite svartsjuk ibland, Brandie vill ha mycket uppmärksamhet, berättade hon.

Kungen
Brandie verkade också spana intressant efter de olika bilar som var på plats under utställningen.

Både Brandie och husse verkade onekligen ha en trevlig dag på fordonsutställningen i alla fall, trots att regnet var framme under dagen.

Annons