Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Nya bilderna visar: Prins Alexander är en minikopia av drottning Silvia!

18 aug, 2021, 04:00 
Prins Alexander Drottning Silvia

Men har du sett vad Sofias son prins Alexander har blivit lik sin farmor drottningen – man hajar till när man ser dem bredvid varandra!

Annons
Prins Alexander 5 år – här är Sofias nya bilder på storebror!Brand logo
Prins Alexander 5 år – här är Sofias nya bilder på storebror!

Titta på ögonen. Hakan. Och på munnen! Prins Carl Philips och prinsessan Sofias äldste son prins Alexander har blivit en liten minikopia av sin farmor drottning Silvia – flera av deras drag är påfallande lika.

Prins Alexander Drottning Silvia Sommerlath lika
Visst brås han på farmor! Prins Alexander på sin 5-årsdag våren 2021 och drottning Silvia under sin första dag som drottning 1976.

Här på Svensk Dam gjorde vi denna spaning under den kungliga familjefesten i lördags, och att döma av reaktionerna från er läsare har ni noterat samma sak:

– Det går inte att komma ifrån att på de nya bilderna som vi har sett från dopet så liknar prins Alexander sin farmor drottning Silvia – och jag tycker att det långa håret framhäver den saken ännu mer, skriver en av Svensk Dams läsare och fortsätter:

– Annars var det riktigt snyggt att pojkarna hade ”vanliga” kläder vid dopet och inte behövde ha sin pappas avlagda.

Annons

Prins Alexander liknar drottning Silvia

Barns utseende förändrar sig dock fort, och prins Alexander har tidigare jämförts både med sin far prins Carl Philip och med kungens farbror prins Bertil, som de såg ut som barn.

Men detta är förstås inget som prins Alexander går runt och tänker på alls. Han är fem år gammal, hertig av Södermanland och femma i den svenska tronföljden. I familjen kallas han för Sandy, ett klassiskt brittiskinspirerat smeknamn på Alexander, och nästa höst ska han börja i nollan.

Prins Gabriel Prins Alexander på prins Julians dop i Drottningholms slottskyrka
Prins Gabriel och prins Alexander på brorsans dop i lördags.

Foto: TT, Prinsparet/Instagram.

Annons