Nya bråket mellan Meghan Markle och Kate Middleton: "Hon är en lögnare – borde skämmas"

Meghan Markle och Kate Middleton

En ny fejd mellan Meghan Markle och Kate Middleton har blommat ut.
5 saker om Meghan Markle som du kanske inte visste
1:03

Efter reklamen: 5 saker om Meghan Markle som du kanske inte visste

(1:03)

Slå på ljud

Prins William och Kate Middleton är just nu på besök i Jamaica. Men det är ett kontroversiellt sådant.

Besöket har sammanfallit med krav från flera tongivande jamaicaner, som vill att Storbritannien ska betala ett skadestånd för lidandet som kolonialismen och slavhandeln orsakat för otaliga miljoner människor.

Kate Middleton mitt i storbråk

Williams och Kates resa är ett sätt att fira drottning Elizabeths sjuttio år på tronen. Men i ett öppet brev har flera jamaicanska debattörer uppmanat makarna att åka hem igen.

"Vi ser ingen anledning till att fira 70 år av din farmors tillträde av den brittiska tronen eftersom hennes ledarskap, och hennes föregångares, har upprätthållit den största tragedin för mänskliga rättigheter i mänsklighetens historia", kan man läsa i det öppna brevet.

Och allt detta är... Meghan Markles fel? Det kan framstå som en märklig slutsats, men det är den som dras av Daily Mails krönikör Dan Wooton.

"Williams resa till Jamaica med Kate blir överskuggad av ett infekterat bråk om skadestånd, och det är hans svägerskas ord som används mot kungafamiljen. Meghan Markles lögner till hennes bästa vän Oprah Winfrey, där hon påstod att monarkin är en rasistisk institution och misstänkliggjorde familjens äldre medlemmar, har gett bränsle till den republikanska saken i Jamaica vid värsta tänkbara tillfälle", skriver Dan och tycker att Meghan borde skämmas.

"Det var samtal"

Alla kanske inte minns vad Dan refererar till. Den brittiska kungafamiljen fick utstå anklagelser om rasism i fjol, när Meghan Markle gjorde sin omskakande intervju med Oprah Winfrey.

– Månaderna då jag var gravid med min son Archie hade vi diskussioner med kungafamiljen, de sa 'han kommer inte att få säkerhetspersonal, han kommer inte att få en titel', och också oro och samtal kring hur mörk hy han skulle få när han föddes, sa Meghan då.

– Det fick jag höra från Harry. Det var samtal som familjen hade med honom.