Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya detaljer från krismötet om Märtha Louises framtid – avskedet avslöjat: ”Ge upp”

15 okt, 2022, 06:00 
Prins Haakon och prinsessan Märtha Louise

Så tror kungaexperten Anders Stavseng att det kommer sluta för prinsessan Märtha Louise.

Annons
Märtha Louise och Schaman Durek – så träffades skandalomsusade paretBrand logo
Märtha Louise och Schaman Durek – så träffades skandalomsusade paret

För två veckor sedan kom uppgifter om att norska kungafamiljen hållit krismöten om situationen med prinsessan Märtha Louise, 51. Där diskuterades hennes framtid inom kungafamiljen och hennes prinsesstitel.

Orsaken bakom var fästmannen Shaman Dureks senaste utspel, där han påstod att en medaljong, som han själv tagit fram och sålde på sin hemsida, kunde bota corona.

Uttalande fick flera organisationer att hastigt avbryta sitt samarbete med Märtha Louise och norska kungahuset tvingades än en gång hantera en skandal orsakad av Shaman Durek.

– När man hör ord som charlatan och kvacksalveri nämnas i samma sammanhang som kungafamiljen är det ett problem för kungahusets integritet, ssa den norske hovexperten Trond Norén Isaksen till NRK.

Annons

Kungaexperten: ”Mycket allvarligt”

Det är inte första gången norska kungahuset tvingas hålla krismöten. En av hans böcker blev stoppad i Norge då det framkom att han påstått att olyckliga barn kan få cancer.

Men trots alla utspel tror norska Se och Hörs kungaexpert Anders Stavseng att prinsessan Märtha Louise sitter säkert, men att Dureks senaste utspel inte är helt problemfritt.

”Jag tror att folk skiljer på Durek och kungahuset”, skriver Anders Stavseng i ett mejl och fortsätter:

”Norrmän är mycket nöjda med prinsessan Märtha, och önskar henne all lycka. Men efter hennes fästmans galna utspel har ett antal organisationer bojkottat Märtha, eftersom de inte vill ha något med henne att göra. Det är mycket allvarligt för kungahuset, och kung Harald och kronprins Haakon måste ta sig an det”.

Prinsessan Märtha Louise och Shaman Durek
Prinsessan Märtha Louise och Shaman Durek.

Så kommer det sluta för Märtha Louise

Anders Stavsen tror inte att prinsessan Märtha Louise kommer bli av med sin titel. Däremot är det inte säkert att hon kommer vara speciellt mycket i Norge framöver.

”Jag tror att slutet på historien blir att prinsessan tar med sig prinsesstiteln och bosätter sig i Los Angeles och lever lyckligt som "kunglig” i Hollywood”.

”En skandinavisk prinsessa är mycket populär i Amerika, och titeln både öppnar dörrar och ger status. Jag tror aldrig att prinsessan Märtha kommer att ge upp sin titel frivilligt. Durek kommer förmodligen också att vilja sola sig i glansen av en kunglig titel, eftersom han är väldigt mån om att hon ska vara en prinsessa”.

Märtha Louise
Experten Anders Stavseng tror att Märtha Louise kommer bosätta sig i Los Angeles och behålla prinsesstiteln.

Foto: TT

Annons