Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya detaljer om prinsbröllopet – svenska kungafamiljen bjudna

07 okt, 2021, 14:00 
Drottning Anne-Marie Kung Konstantin Bröllop
En kunglig version av Mitt Stora Feta Grekiska Bröllop är att vänta – och Victoria och Daniel är garanterat bjudna!
Annons
Här är Europas alla kungahus!Brand logo
Här är Europas alla kungahus!

Dags att börja ladda för höstens stora kungliga bröllop! Lördagen den 23 oktober gifter sig kronprinsessan Victorias syssling prins Philippos med sin Nina.

Det blir en kyrklig ceremoni som ska äga rum i Greklands huvudstad Aten, sannolikt med stora festligheter kvällen före.

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Willem-Alexander Máxima Kronprinsessan Mary Kronprins Haakon Bröllop Spetses 2010
Detta blir det fjärde av drottning Anne-Maries barn som gifter sig och svenska kungafamiljen har varit med vid alla de tidigare bröllopen.

Gästlistan är ännu inte officiell, men Europas prinsar och prinsessor lär som vanligt sluta upp. Prins Philippos är ju son till danskfödda drottning Anne-Marie (syster till drottning Margrethe) och de täta kusinbanden till kronprins Frederik och prins Joachim betyder full uppställning från den danska kungafamiljen.

Annons
Prinsessan Marie-Chantal Prins Philippos Nina Flohr
Prins Philippos glammiga familj, med prinsessan Marie-Chantal i spetsen.

Släktskapet med svenska kungafamiljen är också nära och kronprinsessan Victoria, prins Carl Philip och prinsessan Madeleine var alla tre på plats när Philippos äldre bror prins Nikolaos gifte sig, ett megastort bröllop på den grekiska ön Spetses år 2010.

Svensk Dam har ställt frågan till hovet om någon från den svenska kungafamiljen har tackat ja till inbjudan, vi uppdaterar så snart vi har fått svar.

Kronprinsessan Victoria Prins Constantine-Alexios
Om Victoria åker till Aten får hon träffa sin nu 22-årige gudson prins Constantine-Alexios (systerson till brudgummen). Senast de sågs var 2018.

Brudparet vigdes borgerligt redan i vintras, med bara sina pappor närvarande, och den mikroskopiskt lilla vigseln lär de ta igen nu. En kunglig version av Mitt Stora Feta Grekiska Bröllop är att vänta.

Annons

Detta bröllop kommer också att bjuda på anor och pengar i skön förening:

35-årige Philippos är prins av både Grekland och Danmark, och barnbarn till Danmarks svenskfödda drottning Ingrid. Medan bruden Nina är dotter till miljardären Thomas Flohr som hyr ut privatjet.

Brudparet prins Philippos och Nina Flohr

Foto: TT.

Annons