Artikeln innehåller reklamlänkar
Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya detaljer om drottning Silvias 75-årsdag – se fina bilden!

20 nov, 2018, 14:13 
Ellen Myrgård Lindén
Den 23 december fyller drottningen 75 år. Nu avslöjar hovet mer om hennes firande – och hur man ska göra om man vill ge henne en födelsedagspresent.
Annons

Drottningens födelsedag närmar sig med stormsteg. Dagen innan julafton, den 23 december, fyller Silvia 75 år men det stora firandet börjar redan den 18 december. Hovet publicerade just ett pressmeddelande som avslöjar nya detaljer om festligheterna. I meddelandet står att läsa att drottningen först kommer att uppvaktas med ett seminarium på Oscarsteatern i Stockholm, vilket Svensk Damtidning skrev om i förra veckan. Därefter, den 19 december, kommer myndigheter och organisationer få chansen att hylla Silvia under en mottagning på Kungliga slottet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det är drottningens gärning som kommer att stå i fokus, hon kommer helt enkelt att hyllas för allt det som hon har åstadkommit under sina år som drottning, har hovets informationschef Margareta Thorgren sagt till Svensk Damtidning.

Om man vill ge en gåva

Dessutom berättar hovet hur man ska gå till väga om man vill ge en gåva till 75-åringen. Då ombeds man tänka på stiftelserna Word Childhood Foundation, Mentor Foundation eller Silviahemmet, som samtliga ligger drottningen “varmt om hjärtat”. Dessutom kommer man att kunna skriva på gratulationskort på slottet, från och med den 19 december.

Annons

Hovet valde dessutom att dela med sig av en ny bild på Silvia. Bilden är tagen på Solliden i somras och drottningen bär sin fina silkesblus från By Malina (reklamlänk).

På själva födelsedagen blir det dock lugnare. Kungafamiljen har som tradition att alltid fira drottningen med en mysig middag på Drottningholm. Och då är förstås alla barn och barnbarn samlade – även Miami-borna, Madeleine och Chris.

Foto: Anna-Lena Ahlström/Kungahuset.se

 

Annons