Nya detaljer! Prinsessan Birgittas liv på Stenhammar

prinsessan birgitta

Prinsessan Birgitta har lämnat hemmet på Mallorca. Läget i Spanien var för osäkert, på grund av coronaviruset. Hovet berättar mer om hennes nya vardag med kungen och drottningen.

Prinsessan Birgitta är hemma i Sverige. Hon bor till vardags i Santa Ponsa, på Mallorca, men flögs hem till Stockholm när coronaviruset började få spridning runt om i Europa. Spanien är också extremt hårt drabbat, med höga dödsiffror.

Svensk Damtidning var i kontakt med kungens syster när hon fortfarande var kvar i Santa Ponsa. Så här sa hon då:

Prinsessan Birgittas isolerade liv på Mallorca

– Jag har jättetråkigt. Jag sitter här, mellan mina fyra vägar, och dricker kaffe. Vi får bara gå ut om vi ska handla eller gå på apoteket. Annars ska vi stanna inne.

Hon berättade också att hon saknar golfen och barnen, som bor i München.

– Mina barn pratar hela tiden om att jag befinner mig i en riskgrupp, men jag vill inte höra på det.

Flögs hem till kungaparet

Men nu är alltså prinsessan Birgitta i tryggt förvar på slottet Stenhammar, vilket Svensk Damtidning kunde avslöja förra veckan. 

Kungaparet i soffhörnan på slottet Stenhammar.

Så här kan det se ut när kungaparet bjuder på 11-kaffe i vardagsrummet på Stenhammar. Bilden kommer från journalisten Barbro Hultmans bok ”I den kungliga kulissen: En hovreporters betraktelser” (Langenskiöld 2014).

– Prinsessan Birgitta har varit i Sverige i ungefär en månad. Hon befinner sig på Stenhammar och firade påsk tillsammans med kungaparet, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Umgås med drottningen på Stenhammar

På Stenhammar finns det många tjusiga rum att tillgå. 20 stycken närmare bestämt. Och så får ju prinsessan lite efterlängtad tid med sin älskade bror – som hon inte har chans att träffa särskilt ofta.

prinsessan birgitta drottning silvia

Birgitta och Silvia är inte bara svägerskor – de är också goda vänner. Och nu får de umgås lite extra mycket!

Stenhammar brukar kallas för kungaparets “weekendslott” eftersom de annars bara åker dit på helgerna. Men nu är läget annorlunda och ägorna, utanför Flen, får kunglig närvaro på obestämd tid. Nu kan de verkligen koppla av och ladda batterierna och att dessutom få lite efterlängtad kvalitetstid med Birgitta välkomnar både kungen och drottningen.

Foto: TT