Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya festbilderna på Victoria och Daniel sprids i pressen – har nått utlandet

02 dec, 2022, 16:30 
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria

Nu sprids dem som en löpeld – bilderna på Victoria och Daniel på fest.

Annons
Kungafamiljens glammiga galakväll på slottet – Sofia stråladeBrand logo
Kungafamiljens glammiga galakväll på slottet – Sofia strålade

Kungen, drottningen, kronprinsessan, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia hade en lite extra trevlig tisdagskväll, i gott sällskap med 480 andra gäster. Det var nämligen dags för traditionsenlig riksdagssupé i slottets eleganta lokaler!

Det släpptes massvis av glammiga bilder från festkvällen, men det är inte bara hemma i Sverige som intresset för våra kungligheter är stort. Nu sprids bilderna utomlands!

Bilderna på Victoria och Daniel skapar rubriker utomlands

Det är danska Billed Bladet som är en av sajterna som är snabba på att snappa upp kungafamiljens härliga kväll, men mer specifikt kronprinsessparets afton tillsammans.

Annons

"Victoria och Daniel hade en underbar upplevelse tillsammans" Skriver våra skandinaviska grannar och publicerar bilder på det vackra paret.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel hälsar på gäster under Riksdagssupé i slottet
Inte undra på att dessa bilder fått fötter – se så vackra de är!
Prins Daniel, kronprinsessan Victoria, drottning Silvia, kungen, prins Carl Philip och prinsessan Sofia inför Riksdagssupé på slottet.
Wow, familjen var uppklädda till tårna!

Och visst kan man säga att det var en trevlig kväll, med flera intressanta samtal. På gästlistan stod representanter riksdagen och regeringen, och Victoria och Daniel hade intressanta gäster vid sina bord.

Annons

Kring Victoria satt Liberalernas partiledare Johan Pehrson och abinettssekreterare Jan Knutsson, och prins Daniel fick sällskap av tredje vice talman Kerstin Lundgren och finansminister Elisabeth Svantesson.

Därför saknades Andreas Norlén

Det är inte heller bara danskarna som uppmärksammar den högtidliga middagen. Nej, när det vankas gala och glamour dras alla blickar till våra svenska kungligheter!

Även den brittiska sajten Royal Central stillar kungafans utanför landets gränsers nyfikenhet, och kommer med allt man behöver veta om kvällen.

Inte ens menyn är hemlig: Rökt fisk till förrätt, bräserade vildsvin till huvudrätt och vanilj- och färskostparfait med päron- och ingefärskompott till efterrätt.

Vilken kväll! Men det var en person som snuvades på konfekten, nämligen talmannen Andreas Norlén. Han var självklart inbjuden, men lyste med sin frånvaro. Det var däremot inte frågan om en dubbelbokning, utan en olycklig förkylning bekräftade pressekreterare Pernilla Eldblom för Svensk Dam.

Alla gäster under en konsert i Rikssalen i samband med tisdagskvällens riksdagssupé
480 gäster avnjöt en konsert i Rikssalen innan middagen, men inte talmannen.

Foto: TT

Annons