Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Nya frågetecknet kring Madeleines miljoner – vilda spekulationerna

03 dec, 2023, 09:00 

Nu dras allt upp igen. Madeleines drag i Florida får alla att undra.

Annons

I våras kom bomben från hovet: prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och barnen ska flytta hem till Sverige. Efter alla år utomlands var det många som aldrig hade vågat gissa att den dagen skulle komma – familjen trivs ju med livet utanför rampljuset.

Men flytten blev inte av, utan sköts upp till 2024.

Nu skapar situationen skriverier i utlandet, och i fokus ligger Madeleines miljoner.

Kungen bryter tystnaden om Patrick Sommerlath • Silvia i sorg – tar farväl av vännen • Madeleines plötsliga blixtresa till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 47!Brand logo
Kungen bryter tystnaden om Patrick Sommerlath • Silvia i sorg – tar farväl av vännen • Madeleines plötsliga blixtresa till Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 47!

Vändningarna kring Madeleines lyxvilla i Florida – det har hänt

Madeleine och Chris bostadsförsäljning är inte helt oknepig. Den lades ut på mäklarens sajt för första gången i våras i samband med hovets flyttbesked, med en saftiga prislapp på 83 miljoner kronor.

Själva köpte de 15-rummaren 2019 för 53 miljoner kronor, så om affären skulle gå i lås hade de gjort en riktig vinstaffär. Den lyxiga villan ligger i ett av Floridas absolut mest exklusiva områden, i Pinecrest.

Annons

I annonsen beskrivs den som "rymligt och familjevänlig" och att man "inte har sparat in på nånting". Den har också ett topprenoverat kök, uppvärmd saltvattenpool och nära till de allra bästa skolorna.

Men huset såldes inte, och plockades efter ett par månader ned från försäljning. Hovet ville inte kommentera frågan, och kort därpå kom beskedet att flytten skjuts upp till 2024. Att det berodde på huset, nekade dock hovet.

I början av oktober lades den upp igen, med en ny mäklare. Denna gång med en prissänkning på nästan 4 miljoner kronor.

Stora frågetecknet kring Madeleine och Chris flytt till Sverige

I skrivande stund ligger huset kvar till försäljning, och ännu har de inte lyckats bli av med huset.

Annons

– De är smått desperata, menar Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall.

Och nu lyfts frågan om det svårsålda huset i utlandet. I tysk press undrar man vad som egentligen händer – och ställer frågan rakt ut till Madeleine:

"Flytten stannar igen – sitter du på dina miljoner?"

I artikeln menar man att prishöjningen från att de köpte huset 2019 kan tyckas vara allt var för hög – och att det är därför Madeleine och Chris inte lyckas få den såld.

"Och bara för att en europeisk prinsessa en gång bodde här motiverar inte en prisökning på långt över 100 procent i USA" Skriver man kaxigt.

Ja, efter att ha synat försäljningsdokumentet i fogarna är man skeptisk. Dessutom lyfter man i tidningen en oro kring flytten och börjar spekulera – kommer den ens äga rum efter alla vändor? Men vi kan förhoppningsvis sitta lugnt i båten, då hovet inte gett några andra besked.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia
Prinsessan Madeleine vill komma hem till familjen igen. I veckan var hon i Stockholm på en blixtvisit.

Fotot: TT

Annons