Nya kravet på kungen – det måste han ändra på : "Han ska föregå med gott exempel"

19 mar, 2020, 21:00 
Kungen höll ett tv-tal för att lugna svenska folket i coronakrisen.Men nu höjs krav på att vår monark ska göra ännu mer.
Annons
Kungen om coronakrisen: "Vi måste hjälpas åt"
Kungen om coronakrisen: "Vi måste hjälpas åt"

Vid 14.30-tiden igår klev han fram. Kung Carl Gustaf, vår statschef, riktade sig direkt till svenska folket med ett tal som sändes direkt i SVT.

I talet adresserade kungen den pågående krisen kring coronaviruset. Han manade till lugn – samtidigt som han betonade att alla medborgare måste ta sitt ansvar för att inte sprida smittan vidare.

– Coronaviruset har försatt vårt land i en allvarlig situation. Många är oroliga för sin hälsa, för sina anhöriga, för sin situation. Vi är i ett läge som kräver ansvarstagande för sig själv och andra. Men svåra situationer erbjuder också en möjlighet. Möjlighet att ta fram det bäst hos oss själva och hos oss som medmänniskor, sa kungen.

Recept.se Nyhetsbrev

Coronaviruset: Nya krav på kungen

Kungen och Silvia har tydlig coronaberedskap.
Kungen och Silvia har tydlig coronaberedskap.

Elinor har en rad förslag som kungen skulle kunna testa.

– Han hade kunnat visa hur man kan genomföra representation på distans. Vi andra ringer ju och hör hur våra grannar mår, kan inte kungen göra samma sak? Han kan höra av sig till drottning Margrethe i Danmark och kung Harald i Norge med ett videomeddelande som alla kan se. Eller till det holländska kungahuset. Säga att han beklagar att de tvingades ställa in Eurovision, säger Elinor.

Annons

“Kan föregå med gott exempel”

Hovet har den senaste tiden ökat sin aktivitet på de sociala medierna för att kompensera för alla inställda kungliga besök. Men ännu mer kan göras på den fronten, menar Elinor.

– Många företag lider såklart av coronakrisen, men man har också sett möjligheterna. Vi tvingas i dessa tider till att kommunicera på nya sätt. Kan inte kungahuset föregå med gott exempel där?

 

Annons