Nya krisåtgärden: “Det är för att skydda kungafamiljen”

Nya krisåtgärden:
Polarpriset 2020 blir inte av som först planerat – på grund av coronaviruset. Här är den nya planen för musikfesten.
Annons

Polarpriset 2020 skulle bli ännu en begivenhet där vi fick se våra kungligheter. Det skulle också bli ett tillfälle att få hylla musikens välbehövliga inverkan på oss alla.

Men så kom coronaviruset, covid-19. Det ursprungliga datumet för galan, 9 juni 2020, blev omöjligt att hålla i tider då alla var tvungna att gå samman för att begränsa smittorisken.

Annons

Annons

Polarpriset 2020: Nytt datum efter coronakrisen

Kungafamiljen dyker upp till Polarpriset 2017.
Kungafamiljen dyker upp till Polarpriset 2017.

Det nya datumet för Polarpriset lyder 22 maj 2021.

– Det viktigaste för oss, det vi prioriterar, är att skydda Polarprisets vinnare, den svenska kungafamiljen, artisterna, musikerna, gästerna och alla personal. Vi ser fram emot en extra fin kväll 2021, säger evenemangschefen Marie Ledin i ett uttalande.

Annons

Det betyder att pristagarna får vänta till 2021 för att bli hyllade inför storpubliken i Stockholm och skaka hand med kung Carl Gustaf.

Polarpriset 2020: De blev vinnarna

Anna Netrebko och Diane Warren – vinnarna av Polarpriset 2020.
Anna Netrebko och Diane Warren – vinnarna av Polarpriset 2020.

Polarpriset 2020 gick till låtskrivaren Diane Warren och operasångaren Anna Netrebko.

Diane Warren har skrivit låtar till världsartister som Beyonce och Cher.

Annons

“Hennes poplåtar förkroppsligar den ovanliga kombinationen att vara lättlyssnade och samtidigt tillräckligt komplexa för att höras hundratals gånger och fortfarande säga något till lyssnaren. Diane Warren är den regerande drottningen över amerikansk populärmusik”, skrev Polarprisets jury i sin motivering.

Anna Netrebko har uppträtt på stora scener som Albert Hall i London och Carnegie Hall i New York.

”Med sin fantastiska röst och självlysande karisma är hon en större-än-livet-sångare som håller klassikerna vid liv, säljer slut varje föreställning och fångar uppmärksamheten även hos en publik som är ovan vid opera”, skrev Polarprisets jury om valet av ryskan.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

8 kommentarer till “Nya krisåtgärden: “Det är för att skydda kungafamiljen””

 1. charlotte skriver: 5 maj, 2020

  Polarpriset behöver inte innefatta så stor kunglig närvaro som vi brukar se. Det räcker att någon är där.


  1. Suzanne skriver: 5 maj, 2020

   Med tanke på att det finns en gräns på 50 personer närvarande på samma plats just nu är det väl omtänksamt mot prismottagarna att ge dem en möjlighet att få stå i centrum för en lika stor församling som brukligt. Och för att i möjligaste mån säkerställa allas säkerhet. Kungligheter eller ej.

   Allt som inte är oundvikligt att det måste ske just nu ska man skjuta upp.


 2. Gilla skriver: 5 maj, 2020

  Synd om Sofia som inte får visa upp sig i ny klänning i år.


 3. josefin skriver: 5 maj, 2020

  I princip har man mao prisutdelning för 2020 o 2021 samtidigt. Játtebra, dà behöver kungliga damerna bara en kreation o överblivna nálpengar kan skickas till Röda Korset. Lika bra att Magdalena Andersson hàller inne summan fr apanaget o transfererar direkt, annars blir det bara kunglig konsumtion — korv, eller BMW eller annat.


  1. Surkärring skriver: 5 maj, 2020

   Instämmer. Här finns kulor att spara till mer behjärtansvärda ändamål. Som till att stödja övrig kulturverksamhet och inte redan dollarstinna artister. Dessutom är polarprisutdelningen inget som får särskilt stor uppmärksamhet utanför Sverige. Lägg ner. Så mycket som vi missar i år och så mycket vi inte kommer att sakna.


  2. josefin skriver: 6 maj, 2020

   Surkärring, jag tror nu inte att “vi” dvs sv folket kan säga sà mkt om Polarpriset – det ár väl Stickan Anderssons pengar som delas ut, tror jag. K-familjen är inbjudna gäster bara, liksom vid Nobel. Däremot kan vi ha synpunkter pà att sagda k-familj, som ju är statsfinansierade, spiller vàra pengar pà ett otal klädesplagg för att kunna vara inbjuden gäst pà fest. Sofia ärsmartast av alla, för hon lànar sedan ut kl”derna till systrarna, sà fàr de ocksà delav statens kaka. Det goda i den gárningen är ju föralldel att plagget anvánds mer án en gàng.


 4. caterine skriver: 12 maj, 2020

  Kungens apanage måste väl minskas ganska mycket nu när de sitter i karantän och inte behöver nya kläder till alla fester? Men det hör man aldrig om, bara när kungen vill ha mera pengar. De måste väl ha permitterat en hel hop personal i alla fall? De borde väl dra sitt strå till stacken de också och inte gå och köpa en ny bil?


  1. Ulla Lundell skriver: 18 maj, 2020

   Det vore bra om det kunde bli mindre slösande med pengar, på alla dessa klänningar som de kungliga damerna använder vi officiella middagar, nobel och andra galor det finns väl inget som säger att klänningarna inte går att använda flera gånger som säkert kostade en mindre förmögenhet.

   Ulla


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar