Nya krisåtgärden: "Det är för att skydda kungafamiljen"

Polarpriset 2020 blir inte av som först planerat – på grund av coronaviruset.Här är den nya planen för musikfesten.

Polarpriset 2020 skulle bli ännu en begivenhet där vi fick se våra kungligheter. Det skulle också bli ett tillfälle att få hylla musikens välbehövliga inverkan på oss alla.

Men så kom coronaviruset, covid-19. Det ursprungliga datumet för galan, 9 juni 2020, blev omöjligt att hålla i tider då alla var tvungna att gå samman för att begränsa smittorisken.

Polarpriset 2020: Nytt datum efter coronakrisen

Kungafamiljen dyker upp till Polarpriset 2017.

Kungafamiljen dyker upp till Polarpriset 2017.

Det nya datumet för Polarpriset lyder 22 maj 2021.

– Det viktigaste för oss, det vi prioriterar, är att skydda Polarprisets vinnare, den svenska kungafamiljen, artisterna, musikerna, gästerna och alla personal. Vi ser fram emot en extra fin kväll 2021, säger evenemangschefen Marie Ledin i ett uttalande.

Det betyder att pristagarna får vänta till 2021 för att bli hyllade inför storpubliken i Stockholm och skaka hand med kung Carl Gustaf.

Polarpriset 2020: De blev vinnarna

Anna Netrebko och Diane Warren – vinnarna av Polarpriset 2020.

Anna Netrebko och Diane Warren – vinnarna av Polarpriset 2020.

Polarpriset 2020 gick till låtskrivaren Diane Warren och operasångaren Anna Netrebko.

Diane Warren har skrivit låtar till världsartister som Beyonce och Cher.

“Hennes poplåtar förkroppsligar den ovanliga kombinationen att vara lättlyssnade och samtidigt tillräckligt komplexa för att höras hundratals gånger och fortfarande säga något till lyssnaren. Diane Warren är den regerande drottningen över amerikansk populärmusik”, skrev Polarprisets jury i sin motivering.

Anna Netrebko har uppträtt på stora scener som Albert Hall i London och Carnegie Hall i New York.

”Med sin fantastiska röst och självlysande karisma är hon en större-än-livet-sångare som håller klassikerna vid liv, säljer slut varje föreställning och fångar uppmärksamheten även hos en publik som är ovan vid opera”, skrev Polarprisets jury om valet av ryskan.