Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Nya motgången för drottning Elizabeth: "Drabbad av obehag"

28 okt, 2021, 18:23 
Drottning Elizabeth

Drottning Elizabeth har drabbats av ”ett obehag” av privat karaktär – och nu stoppas hon från det som alltid varit hennes guldkant i livet.

Annons
Drottning Elizabeths liv med hund!Brand logo
Drottning Elizabeths liv med hund!

Hon miste sin Philip i våras, efter 73 års äktenskap, och den senaste tiden har tecknen på att drottning Elizabeth inte riktigt orkar med kommit slag i slag: En käpp att stödja sig på, en natt på sjukhus och två hastigt inställda resor.

Hon kan inte gå ut med sina corgies. Och nu kommer beskedet att hon har tvingats sätta punkt för sitt andra stora glädjeämne i livet: Ridningen.

Drottning Elizabeth till häst Windsor Pandemin
Drottningen under en av sina ridturer på Windsor Castle under pandemin. Till synes säker i sadeln, men utan hjälm.

En enorm förlust, trots hennes höga ålder, och sannolikt en stor sorg. Drottningen har ju ridit ända sen hon fick sin första shetlandsponny som fyraåring, och det var ridturerna som var hennes guldkant under hela den långa coronaisoleringen på Windsor:

Annons

Flera gånger i veckan satte hon sig vid ratten i sin Jaguar och körde ut i slottsparken, där stallchefen Terry Pendry väntade på henne med den sadlade svarta ponnyn.

Men någonting ska ha hänt under en ridtur i samband med drottningens sommarledighet på Balmoral i Skottland i början av september: ”Her Majesty was in quite a bit of discomfort” skriver The Sun och citerar en anonym källa vid hovet.

Drottning Elizabeth rider Terry Pendry Windsor
Drottningen med sin ständige följeslagare Terry Pendry. För några år sedan tog hon beslutet att bara rida ponnyhästar: ”A little closer to the ground, so to speak.”

Men kanske är det bara tillfälligt, kanske kan hon komma igen när hon hämtat kraft. Det är ju inte konstigt om oktober månads tuffa schema med 19 uppdrag har tagit ut sin rätt.

Annons

Själv uppges drottningen i alla fall vara helt inriktad på att sitta upp i sadeln igen. Och det brittiska hovet verkar mycket angelägna om att tona ner bilden av henne som försvagad.

Nu i kväll kom bilderna på en strålande drottning Elizabeth, som delar ut poesipriset The Queen’s Gold Medal for Poetry, med det största leende och den gladaste klänning som vi har sett henne i på mycket länge.

Drottning Elizabeth The Queen’s Gold Medal for Poetry
Hovets rykande färska bild: Drottning Elizabeth på Windsor nu i kväll.
Drottning Elizabeth The Queen’s Gold Medal for Poetry Digitalt
Drottningen delade ut sitt poesipris, men bara digitalt.
Annons

Drottning Elizabeths hälsa – detta har hänt

Det har nu gått åtta dagar sedan drottning Elizabeth mycket diskret fördes till King Edward VII-sjukhuset i London, officiellt för några inledande undersökningar. Natten fick hon tillbringa på sjukhuset.

Men trots att hon nu har fått läkarorder om att vila, så rapporteras det att drottningen trots allt jobbar, om än i liten skala.

Det är digitala audienser och veckovisa telefonmöten både med premiärministern och finansministern. Samt nu även det poesipris som hon alltså delade ut i kväll.

Drottning Elizabeth Digital audiens Windsor Castle
Drottningens bild av det där med att vila: En digital audiens hemifrån salongen på Windsor Castle.

Foto: TT.

Annons