Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Nya oförklarliga uppgifter om Ari Behn – efter hans tragiska död

Prinsessan Märtha Louise och Ari Behn

Ari Behn dog för ett och ett halvt år sedan – nu har nya svårförklarliga uppgifter om mannen dykt upp.

Hör hela Ari Behns dotters gripande farväl
Slå på ljud

Ari Behns bortgång är en av den norska kungahistoriens stora tragedier. På juldagen hittades författaren och konstnären, pappa till prinsessan Märtha Louises döttrar Maud, Emma och Leah, död i sitt hem vid Lommedalen.

Hans mamma och pappa fattade snabbt beslutet att berätta sanningen om hans plötsliga frånfälle. Ari Behn hade tagit sitt liv.

Nya uppgifter om Ari Behn – efter dödsfallet

Prinsessan Märtha Louise och Ari Behn

Ari Behn och stugan där han miste livet.

Sedan dess har hela Norge kämpat med att försöka förstå den komplexa person som lämnade oss för ett och ett halvt år sedan. Vem var han, mannen som kunde vara både så sprudlande glad och så nattsvart?

Nu har vännen Katrine Moholt, programledare för det norska tv-programmet Allsång på Grensen, gett en ny inblick i detta mysterium.

Hon blev vän med Ari 2011 och hävdar att författaren var något utöver det vanliga. Hans exfru Märtha Louise har vid flera tillfällen påstått att hon besitter övernaturliga förmågor. Katrine fick samma vibbar från Ari.

– Det var väldigt spännande. Han hade definitivt någon gåva, som inte alla har. Det var nog därför han funkade så bra med Märtha. Han hade spännande tankar och infallsvinklar på det mesta, säger Katrine till norska Se og hör.

"Jag frågade honom flera gånger"

Men Ari var också en showman. Katrine lyckades till och med få honom att ställa upp som medprogramledare i ett specialavsnitt av Allsång på Grensen.

– Jag frågade honom flera gånger, men det passade aldrig. Så äntligen hade han tid, 2015. Det blev en fantastisk upplevelse, säger Katrine.

Ari sjöng och dansade och framförde bland annat en Maroon 5-låt.

– Ari hade en artist inom sig, det är jag helt säker på. Han hade fler talanger än att vara författare och konstnär, säger hon.

Då, när han spexade och hade kul på allsångsscenen, kunde Katrine aldrig föreställa sig att det skulle sluta som det gjorde juldagen 2019.

– Han var en helt annan man den gången. Han befann sig på en bra plats i livet, säger hon.

LÄS MER: Ari Behns kamp sista dagarna i livet: "Det gör ont"

LÄS MER: Bakom kulisserna – Märtha Louises kritiserade möten med Durek

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset