Nya privata bilden på Sofia och Carl Philip!

Prins Carl Philip Prinsessan Sofia Värmland residenset Karlstad

Från prinsstugan till kungarummet. Prinsessan Sofia och prins Carl Philip är tillbaka i sitt hertigdöme – och bjuder på en privat bild!
Kungafamiljens ALLA hem!
Slå på ljud

Kungafamiljens länsbesök fortsätter i coronans tecken och i morgon är det dags för prins Carl Philip och prinsessan Sofia att ta över stafettpinnen från Victoria och Daniel. De hälsas välkomna till sitt hertigdöme Värmland av landshövding Georg Andrén och sedan är tanken att de under onsdagen ska ta del av hur värmlänningarna har tacklat pandemin.

Men först av allt bjöd de på denna privata bild:

Prins Carl Philip prinsessan Sofia Värmland länsbesök

Sofias och Carl Philips privata bild inifrån hovstallslimousinen. ”På väg till Värmland för att i morgon ta del av lokala insatser i länet med anledning av pandemin. Vi ser fram emot morgondagen” skriver de på Instagram.

Det är en lång och intensiv dag som väntar i morgon och Karlstad ligger 30 mil från Stockholm. Sofia och Carl Philip valde därför att åka redan i dag och kommer nu att övernatta på residenset i Karlstad, som ligger precis vid Klarälven, mitt i stan. Där väntar ett av de fyra gästrummen uppe under taket, som alla är möblerade med inspiration från olika värmlandsmiljöer.

Residenset i Karlstad, Kungarummet

Här uppe under taket ska Carl Philip och Sofia övernatta i ett av gästrummen.

Sofia och Carl Philip – privata huset i Värmland

Men om de får tid över efter besöket kanske de även tittar till sin stuga? Prinsparet har ju ett hus som står och väntar: Fritidsbostaden vid sjön Rottnen strax utanför Sunne som prins Carl Philip fick i doppresent för 41 år sedan, efter att värmlänningarna samlat in pengar till sin nyfödde hertig.

Prinsstugan är på 150 kvadrat och ett rätt vanligt fritidshus, rött med vita knutar. Bygget drog igång lagom till prins Carl Philips tioårsdag 1989 och han var själv på plats för att ta första spadtaget.

Prins Carl Philips hus i Värmland utanför Sunne

Prinsstugan utanför Sunne.

En gång i tiden, när Sofia och Carl Philip precis hade träffats, var det dessutom den perfekta platsen där de fick var ifred. Fast det lyckades inte helt och det var faktiskt här som de allra första bilderna på Sofia och Carl Philip togs våren 2010.

LÄS OCKSÅ: Prinsessan Sofia visar upp sitt vardagsrum!

LÄS OCKSÅ: Vi avslöjar: Sofias smeknamn på prins Alexander!

Foto: TT, Prinsparet/Instagram.