Nya privata bilder – se kungafamiljens hälsning från skidäventyret!

Prins Oscar Kungafamiljen

Prins Oscar och prinsessan Estelle hos morfar och mormor – se bilderna från kungafamiljens härliga dag i snön på Drottningholm!

Det är sportlovstider och massor av snö. Och så är det ju pandemi... Så i år kan inte kungafamiljen åka till stugan i Storlien eller till alpsolen och backarna i Schweiz som de brukar.

Men det finns ju andra härliga resor att göra. Till kungaparet på Drottningholm till exempel! Och det var det som kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar gjorde den här söndagsförmiddagen.

Prinsessan Estelle fotograferad i söndags.

Är man fyra och åtta år så är ju en skidutflykt med mormor och morfar som ett äventyr, särskilt när man inte har fått träffas på så länge.

LÄS MER: Så bor kungen och drottningen på Drottningholm – se bilderna!

Kungafamiljen Skidor Drottningholm

Nya bilderna på kungafamiljen, som skickar med en glad hälsning.

Det var bitande kallt ute på Drottningholm, men en blek sol lyste över slottet och himlen var lite försiktigt blå när hela gänget gled i väg över fältet, med kungen i täten.

”Åker de i tronföljdsordning?” skojade någon, haha kul, men svar nej! Prinsessan Estelle var ivrigast och hängde på sin snabbåkande morfar, trots att hon ju faktiskt bröt benet i en backe i Alperna för lite drygt ett år sedan.

Kungen Prinsessan Estelle

Prinsessan Estelle åkte nästan lika snabbt som kungen.

Kungafamiljens hälsning inför sportlovet

Prins Oscar åker skidor

Blivande skidkung? Prins Oscar var inte ens två när han började i skidskola.

Bakom fnissade prins Oscar med mormor och sist åkte Victoria och Daniel. Hela Hagafamiljen var matchad i mörkblått, så det var drottning Silvia som fick lysa upp med sitt soliga leende och sin snygga oranga jacka, en favorit som har hängt med i säkert tio år.

Drottning Silvias skidlook

Drottning Silvia

Drottning Silvia lyste i vitt och orange.

Kungens hund Brandie var också med, hon lämnar sällan sin husses sida och travade bredvid spåret med glad svans och snö på nosen.

Däremot saknades Hagahunden Rio, som är snart ett år och en cavapoo (en blandning mellan pudel och cavallier king charles spaniel). Han älskar visserligen snön, men har ju mycket kortare ben och är framför allt betydligt vildare än kungens coola Brandie.

Prins Oscar Prinsessan Estelle Prins Daniel Kronprinsessan Victoria Åker skidor

Det blev en fin förmiddag på Drottningholm för Victoria, Daniel, Oscar och Estelle.

Så fick Victoria en skrattattack och fnissiga prins Oscar trillade. Men det som kanske stod ut allra mest var att Victoria hade skippat både knuten, flätan och hästsvansen – och släppt ut håret! Det svallade ända ner på ryggen när hon åkte.

Kronprinsessan Victoria i utsläppt hår

Kronprinsessan Victoria Utsläppt hår

När kronprinsessan fick en skrattattack... Och titta, hon har utsläppt hår!

Med bilderna skickar kungafamiljen en glad hälsning, men de har ett budskap också. För dem var den här skidutflykten en möjlighet att få träffas, men även ett sätt att visa att man kan ha kul tillsammans på sportlovet, även på hemmaplan och trots att man måste hålla på det där lite trista men superviktiga coronaavståndet.

Kungaparet Kungen Drottningen Prins Oscar Prinsessan Estelle Prins Daniel Kronprinsessan Victoria Åker Skidor Drottningholm

Kungafamiljens budskap? Det går att ha kul ihop på sportlovet, även om man inte kan åka någonstans på grund av pandemin. Och här ser man det tydligt: Coronaavståndet.

LÄS MER: Hos mormor Silvia och farmor Ewa: Prinsessan Estelles två världar

LÄS MER: Glädjebeskedet till Victoria och Daniel om prins Oscar

LÄS MER: Detaljen som avslöjar prinsessan Estelles okända sida

Foto: Pontus Lundahl/TT.