Nya spännande detaljer! Så levde Diana efter skilsmässan från Charles

Nya spännande detaljer! Så levde Diana efter skilsmässan från Charles
I nya avsnittet av Svensk Dam Doku berättar man om prinsessan Dianas liv efter skilsmässan från Charles – och om hennes nya kärlek, som öppnade en helt ny värld för prinsessan.
Annons

Efter skilsmässan från Charles 1996 kickade prinsessan Dianas nya liv igång. Lady Di, som hon numera kallades, var på många sätt fri från de kungliga bojorna. Hon bodde kvar i sin stora lägenhet på Kensington Palace och delade på vårdnaden av sönerna, William och Harry.

Annons
Diana
Diana 1997.

Redan 1995 hade hon, i hemlighet, börjat dejta Hasnat Khan, en läkare som hon för första gången mött på Royal Brompton Hospital i London då hon besökt en vän som hjärtopererats.

Hasnat Khan 1997
Hasnat Khan, 1997.
Annons

Hasnat Khan är brittisk-pakistanier. Han är hjärtläkare. Och han stal Dianas hjärta. Inför vännerna kallade hon honom Natty, eller ”Mr Wonderful”.

För Diana var det kärlek vid första ögonkastet. Hon var upp över öronen förälskad. Hon reste till Pakistan, hälsade på hans familj i Lahore, och funderade över att konvertera till islam. Diana började studera medicin på fritiden, lånade hem tjocka läkarböcker, och var till och med med under en hjärtoperation, då Khan arbetar.

Diana vid en operation
Diana medverkar vid en operation.

Hon, som hade ett helt hus fyllt av servicepersonal lagade egen mat till Khan. När han var på jobbet städade hon hans lägenhet, själv. Enligt uppgift ville hon gifta sig med Hasnat Khan. Han kunde erbjuda henne ett mer vanligt liv. Ett liv hon längtade efter.

Tillsammans åt de hämtmat från Kentucky Fried Chicken. En ovanlighet i Dianas liv. Med Hasnat fick Diana också, för allra första gången, testa på hur det var att beställa en drink i en bar.

Annons

Men allt var inte helt enkelt, och med tiden hopade sig problemen. Det dröjde inte länge innan medierna fick nys om romansen…

Hasnat Khans hus
Huset där Hasnat Khan bodde.

I det nya avsnittet av Svensk Dam Doku, Svensk Damtidnings kungliga podcast, berättar man nu historien om Dianas liv efter skilsmässan från Charles – och om romansen med Hasnat Khan, mannen hon själv refererade till som ”The love of my life”.

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

Kommentarer till “Nya spännande detaljer! Så levde Diana efter skilsmässan från Charles”

  1. Anni skriver: 24 mars, 2020

    Ja, det var synd att inte det förhållandet utvecklades åt rätt håll, för då hade troligen allt varit annorlunda idag..


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar