Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Nya sprickan i kungafamiljen – får inte träffa barnen

05 jul, 2024, 10:00 
Albin Bramstedt
Prins Harry och Meghan Markle.
Paret har inte haft sin hemvist i England på flera år.Backgrid USA
Nu kommenteras den allvarliga situationen efter en lång tids oklarhet i det brittiska hovet.
Annons
Här gör prinsessan Kate kunglig comeback – efter cancerbeskedetBrand logo
Här gör prinsessan Kate kunglig comeback – efter cancerbeskedet

Det har länge ryktats om att de olika familjerna i det brittiska hovet kanske inte haft en så bra relation till varandra. Sedan har det ju också funnits anledning att ha sina aningar.

Ända sedan prins Harry och Meghan Markle valde att bryta med hovet, vilket ledde till repressalier från dåvarande drottning Elizabeth, så har situationen varit ganska tuff.

Harry och Meghan.
Paret gife sig i maj 2018.Rebecca Blackwell

Det var nämligen 2020, bara två år efter att Harry och Meghan gifte sig som de lämnade sina officiella uppdrag för det brittiska kungahuset.

Annons

Paret bor just nu i Kalifornien och har tillsammans barnen Archie, 5, och Lilibet, 3. Nu har det kommit ut nya uppgifter kring familjen – som drabbat deras barn.

"Nekas rätten att lära känna sina kusiner"

Det är nämligen Meghans pappa, Thomas Markle, som har gått ut i en intervju med Daily Mail för att kommentera en situation han anser ohållbar.

Enligt honom drabbas Archie och Lilibet alldeles för hårt av vad han kallar för "dramat" i den brittiska kungafamiljen.

"Det är väldigt sorgligt att Meghan och Harrys barn nekas rätten att lära känna sina kusiner, som ser ut att vara fantastiska barn”, sa Meghans pappa Thomas.

Meghan och Harry har de senaste åren åkt på flera resor tillsammans – här i Nigeria.Sunday Alamba

Enligt US Weekly är det inte bara deras uppbrott från den brittiska kungafamiljen som skapat turbulensen. Harry var enligt tidningen extra negativt inställd mot familjen i sin memoarbok "Spare" från 2023. Vilket problematiserade situationen ytterligare.

Annons

Detta har resulterat i att Archie och Lilibet inte har en nära relation med prins William, prinsessan Kate eller deras barn – prins George, 10, prinsessan Charlotte, 9, och prins Louis, 6.

Frågor kommer till slut ställas

Han trycker på vikten att ha kusiner och att det är tråkigt att de inte kan fira högtider ihop.

"Relationerna mellan kusiner är speciella. Det finns ett unikt band", säger Thomas till Daily Mail.

"Jag är ledsen över att Lilibet och Archie inte har chansen att lära känna sina kusiner och ta del av saker som Trooping the Colour, vilket de har rätt till", fortsätter han.

Thomas menar också att barnen till slut kommer börja ställa dessa frågor, så det finns ingen mening att inte lyfta dem redan nu.

Annons