Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Nya tråkiga beskedet om sjuka prinsessan Kate – hovet bekräftar

14 jun, 2024, 16:00 
Prinsessan Kate
TT
Det brittiska hovet har kommit med ett tråkigt besked om prinsessan Kate.
Annons

Prinsessan Kate har tvingats ta ett kliv tillbaka från sin roll som aktiv kunglighet. Hon valde att själv berättar om sin cancer, i ett klipp som setts av miljarder människor.

– I januari genomförde jag en omfattande magoperation i London. Då trodde man att mitt tillstånd inte var cancerogent. Operationen gick bra, men i undersökningar efter operationen upptäckte man cancer, sa Kate i klippet.

Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”Brand logo
Prinsessan Kate har cancer: ”Jag kommer att klara mig”

Hovets tråkiga besked om prinsessan Kate

Detta innebär, av förklarliga skäl, att det kommer att dröja innan vi får se Kate igen. Och nu har det brittiska hovet bekräftat något väntat men icke mindre sorgligt.

Kate skulle enligt planen följa med och titta på när England spelar EM i Tyskland. Prins William har bokat in läktarplats för gruppspelsmatchen mot Danmark. Men Kate kommer inte att vara vid hans sida. Hon måste stanna hemma och fokusera på sin behandling.

Annons

William är hedersordförande för det brittiska fotbollsförbundet och ett inbitet fan av den sköna sporten. Det engelska landslaget väntar sig att han är på plats och stöttar. Men en fråga återstår: får han sällskap av något eller några av sin barn?

"Kate kommer inte att synas"

Även om världen respekterar hennes rätt till en lugn återhämtningsperiod, så är det många som undrar när vi kommer att få se henne nästa gång.

Enligt sajten The Daily Beast kan det var kört för 2024.

– Jag har fått höra att Kates schema för året är tomt. Det finns inget planerat. Hon kanske inte kommer att synas i det offentliga någon gång resten av året, säger en av The Daily Beasts källor.

Annons