Nya unika semesterbilder på kungen och drottningen från Sollidens slottspark – se här!

04 jul, 2021, 15:00 
AvIndra Nordemar
Kungaparet på invigningen av årets Idéträdgårdsutställning "Inglasat" som äger rum på Solliden slott.

Nyligen var det invigning av utställningen "Inglasat" som äger rum vid Sollidens slott. Självklart var kung Carl Gustaf och drottning Silvia på plats. Se de fina bilderna här!

Annons
Här inviger kungen och drottning Silvia nya utställningen på Solliden!
Här inviger kungen och drottning Silvia nya utställningen på Solliden!

Det är för sjunde året i rad som "Idéträdgårdsutställningen" anordnas på kung Carl Gustafs krocketplan i Sollidens slottspark på Öland. Och under gårdagen var det invigning av "Inglasat", som utställningen heter i år.

Temat "Inglasat" ska visa inspirerande växthus – "Hur växthus inte bara är en plats för odling utan även en plats för rekreation, kreativitet och umgänge.", som Kungahuset skriver på sin Instagram.

Kungen och drottning Silvia på invigningen i Sollidens slottspark

Recept.se Nyhetsbrev

Både kungen och drottning Silvia var givetvis på plats för att ta del av de nya kreationerna. Vädret verkar ha varit fantastiskt och kungaparet såg riktigt sommarfräscha ut!

Kung Carl Gustaf och drottning Silvia på väg till invigningen av "Inglasat" i Sollidens slottspark.
Annons
Kungen och drottningen på utställningen.

"Karl-Fredrik på Österlen" – en av skaparna

Dessa växthus ska skapas av kända profiler – och några som var med på invigningen var trädgårdsgurun Karl-Fredrik Gustafsson från"Karl-Fredrik på Österlen" och fästmannen Petter Kjellén.

– Kungen och drottningen invigde och gick runt och talade med oss. Han var imponerad av att det hade gått så fort för oss att bygga upp växthuset, vi gjorde det på två dagar, de andra har hållit på en vecka, säger Karl Fredrik till Aftonbladet.

Här visar Karl-Fredrik Gustafsson från "Karl-Fredrik på Österlen" upp sitt växthus som han har skapat med fästmannen Petter Kjellén.
Annons
Vackra drottning Silvia.

Foto: TT

Annons