Nya uppgifter: Här ska prinsessan Charlotte gå i skola till hösten

prinsessan Charlotte

Nu vet vi vilken skola som prinsessan Charlotte ska gå i till hösten. Brittiska hovet släppte precis nyheten.

Kate och prins William har nu bestämt sig. Och det blev ingen större överraskning heller, prinsessan Charlotte,4, ska börja skolan till hösten hon kommer att göra sällskap med sin bror prins George.

Åker tillsammans med storebror George

Det är den anrika skolan Thomas’s Battersea som, föga överraskande, kommer att välkomna även den lilla prinsessan i september. Hon kommer säkert att åka dit varje dag tillsammans med sin storebror prins George.

George och Charlotte

Rektorn på skolan är naturligtvis överlycklig över att få ytterligare en kunglighet bland sina elever. Han säger nu i ett uttalande:

–Vi är så glada över att hertigen och hertiginnan av Cambridge har beslutat att låta prinsessan Charlotte gå i samma skola som hennes äldre bror prins George. Vi ser verkligen fram emot att välkomna henne till oss, förklarar Simon O’Malley.

kate william george louis

Prinsessan Charlotte har tidigare gått på förskolan Willcocks Nursery som ligger alldeles i närheten av Kensington Palace. Men nu får hon börja i en skola för större barn, här går elever från 4 år upp till 13. Snart är det säkert också dags för familjens minsting prins Louis att börja på förskolan.

Kostar runt 6000 pund per termin

Skolan som Kate och William valt kostar runt 6000 pund per termin tar emot ungefär 560 elever. Här får också studenterna välja ämnen som balett, drama, konst och musik.

prins George

Det var i september 2017 som prins George började här, då kunde vi se honom hand i hand med sin pappa prins William inför sin allra första skoldag. Han såg väl inte allt för glad ut, säkert var han också lite orolig inför allt det nya.

Mamma var akut illamående

Mamma Kate kunde inte komma just denna dag då hon var gravid med sitt och Williams tredje barm lille prins Louis. Kate led som bekant av ett akut illamående under början på sina graviditeter, så det blev pappa som fick ta hand om allt. Här på bilden tillsammans med lärarinnan Helen Haslem.

prins William, prins George

Givetvis kom den lille prinsen i sina kortbyxor som alla andra dagar. Dagen till ära hade han också fått en alldeles ny ryggsäck att ha sina skolböcker i. En väska som hade namnet George Cambridge broderat på ena sidan.

Foto: TT