Nya uppgifter om Ari Behns sista tid i livet – ger en helt annan bild!

Nya uppgifter om Ari Behns sista tid i livet – ger en helt annan bild!
Ari Behn dog i julas och försatte Norge i sorg. Nu har nya uppgifter om hans sista tid kommit fram – och de ger en helt ny bild.
Annons

Ari Behn lämnade ett stort tomrum efter sig. På juldagen kom beskedet att författaren och konstnären, prinsessan Märtha Louises exmake, tagit sitt liv, 47 år gammal. Beskedet utlöste landssorg i Norge, där Ari var en uppskattad och folkkär personlighet. Nu lider ett helt land med Märtha Louise och döttrarna Maud Angelica, Leah Isadora och Emma Tallulah.

Annons

Vid ett självmord är det vanligt att den närmaste kretsen ägnar sig åt självrannsakan. Man ställer sig den uppenbara frågan: kunde jag ha gjort mer?

Annons

Ari Behn död – nya uppgifter vänder på allt

Ari och flickvännen Ebba.
Ari och flickvännen Ebba.

Den frågan ställde sig till exempel vännen Unni Askeland, som upplevde att Ari gick in i ett stort mörker hösten och vintern 2019.

– Det är så hemskt. Telefonsamtalen jag inte svarade på för att jag inte kunde, och de som jag borde ha svarat på, men av olika skäl inte gjorde, har Unni sagt till Dagbladet. 

– Han var öppen med sina mörka sidor. Självklart försökte vi hjälpa honom. Vi visste att det hade varit tufft. När någon väljer att ta sitt liv, så är det naturligt att fråga sig om vi kunde ha gjort mer.

 

Annons

“Hade hopp om framtiden”

Men nu framkommer plötsligt en alternativ bild, som kanske kan fungera som ett slags tröst för Unni. Aris flickvän Ebba Rysst Heilmann har i en ny intervju med norska Se og hör avslöjat att Aris slutgiltiga dagar inte var ett enda becksvart mörker. Det fanns också ljusa stunder, som gör slutet ännu mer ofattbart.

– Den sista tiden vi hade tillsammans var också präglad av fina tankar och hopp om framtiden. Det visar verkligen att livet är komplext och ambivalent. Precis som att man kan gråta av livet, så kan man också skratta. Precis så var det, säger Ebba.

– Det har varit otroligt tungt, självfallet. Det skulle vara han och jag för alltid, och jag saknar honom varenda dag. Men den här tiden som gått har också på ett märkligt sätt gjort att jag känt mig välsignad, på ett eller annat absurt vis. För att jag fick uppleva Ari och vara nära honom. Fått så mycket från honom. Jag är så tacksam för att jag fick vara hans flickvän. Och så visste han att jag skulle använda det hemska och sorgen till något konstruktivt och bra.

 

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Nya uppgifter om Ari Behns sista tid i livet – ger en helt annan bild!”

 1. Ingrid skriver: 21 augusti, 2020

  Snälla, om ni skriver en seriös artikel om Ari Behn behöver ni väl inte avsluta med en drejande, flabbande Victoria.


 2. Gunilla skriver: 22 augusti, 2020

  Varför hålla på att älta detta, det var tragiskt men låt Ari vila i frid🙏


  1. Ulla Lundell skriver: 24 augusti, 2020

   Sluta med dessa skriverier, frid över Aris minne. Tänk på familjerna som är kvar

   Ulla


 3. Susanne Blomgren skriver: 24 augusti, 2020

  Nä inte kom min kommentar in, så fega är ni alltså på denna tidning


 4. Heidi skriver: 25 augusti, 2020

  Landesorg er vel overdrive de lux. Selvfølgelig var det trist særlig for familien, men landesorg? Seriøst…kan vi ikke la mannen hvile og familien få ro nå?


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar