Nya vändningen kring Mette-Marit – nu jublar hela Norge!

mette-marit haakon

Kronprinsessan Mette-Marit tillhör riskgruppen för coronaviruset.Men nu har Norge fått ett glädjande besked.

Coronaviruset behåller sitt järngrepp över världen. I Norge har sammanlagt 16 personer avlidit i sjukdomen – och det norska kungahuset valde att rensa sina kalendrar på uppdrag för att hantera krisen.

För en person är läget extra allvarligt. Kronprinsessan Mette-Marit lider av den kroniska lungsjukdomen lungfibros, vilket innebär att hon tillhör en riskgrupp.

– Hon gör som alla oss andra. Hon försöker följa råden från Folkhälsoinstitutet, har kronprins Haakon sagt tidigare.

Coronaviruset: Vändning kring Mette-Marit

Men så, i förra veckan, kom Mette-Marit själv med en Instagram-uppdatering som satte hjärtan över hela Norge i brand.

503 Service Unavailable

“Här kommer några bilder härifrån i den här speciella tiden. Hos oss är det hemmakontor, telefonmöten, läxor, promenader, bad och rutiner som håller moralen uppe. Haakon, barnen och jag skickar många goda tankar till alla som håller igång på sitt sätt. En extra hälsning till alla som känner sig mer ensamma nu. Och till alla som blivit sjuka: må dagarna bli lättare snart”, skriver Mette-Marit.

“Norge andades ut”

Anders Johan Stavseng är kungaexpert på norska Se og hör. Han vittnar om att det här var ett glädjebesked som vårt grannland väntat på.

– Norge andades ut, lättade, när vi fick se bilder av kronprinsessan Mette-Marit. Den senaste tiden har det varit tyst från Skaugum, och bara kronprins Haakon har visat sig i kungahusets kalender. Vi är vana vid att Mette-Marit är borta från offentligheten, men nu hade det gått lång tid sedan hon visat sig, säger Anders.

– Norrmännen tycker väldigt mycket om Mette-Marit och många har tänkt på henne under coronakrisen. Det var därför många norrmän som andades ut när hon delade med sig bilder där hon visade att hon mår bra.

Och huset i Skaugum är en perfekt plats för Mette-Marit att vistas i just nu, berättar Anders.

– Där har kronprinsparet en egen träningsstudio i källaren, så hon har också möjlighet att hålla sig i form utan att behöva röra sig för mycket utanför huset, säger han.

 

LÄS OCKSÅ: Splittringen mellan Victoria och Mette-Marit