Okända bandet mellan Madeleine och Margaretha

Prinsessan Madeleine och hennes faster prinsessan Margaretha.
De träffas inte så ofta – men det här okända bandet mellan prinsessan Madeleine och Hagasessan Margaretha är nära och starkt.
Annons

 

Att vara syskon till någon som ska bli kung eller drottning – det är inte det lättaste. Fråga bara prinsessan Madeleine och prinsessan Margaretha! Det vet ju allt om det där att bli lite överflödig och tvingas skapa sig en egen plattform och ett eget liv.

Annons

Och detta har Madeleine och hennes faster båda två gjort utomlands. Även om det förstås på många sätt är ljusår mellan soliga Miami och den stilla lunken på den brittiska landsbygden.

Annons
Prinsessan Madeleine och Chris O
Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill.
Prinsessan Margaretha med sin lillebror kungen.
Prinsessan Margaretha med sin lillebror kungen.

Detta är också två prinsessor med skyhög integritet, och som haft svårt att stå ut med att befinna sig mitt i det kungliga strålkastarljuset. Och även där har utlandsboendet varit den perfekta lösningen. Även om prinsessan Margarethas brittiska grannar säkert har lite vag koll på att hon är svensk prinsessa, så är det ingen som gör något väsen av det. Och i jättestaden Miami kan prinsessan Madeleine lätt försvinna i mängden med sin familj.

Madeleine och Margaretha delar på tiaran

Och sedan har vi ju den här tiaran som de här två prinsessorna faktiskt verkar dela på. Ibland ser vi den på Madeleine – och ibland på Margaretha.

Annons

bästa bilderna på madeleine nobel 2019

Just detta magiskt vackra diadem med sina stora klara akvamariner kom till kungafamiljen genom prinsessan Margarethas och kungens brittiska farmor Margareta som blev Sveriges kronprinsessa när hon gifte sig med blivande Gustaf VI Adolf. Sedan var tiaran i prinsessan Margarethas ägo i många år, men nu tyckts den ha återvänt till smyckeskrinet på Kungliga slottet och Madeleine verkar ha första tjing – om inte hennes faster är i stan…

Prinsessan Birgitta och prinsessan Margaretha.
Margaretha och Birgitta, två Hagasessor som vi gillar skarpt!

Foto: TT.

Annons

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Okända bandet mellan Madeleine och Margaretha”

 1. josefin skriver: 4 mars, 2020

  Ja sà mysigt- vàra relationer defineras av om vi delar hàrspännen. Om SvDam var lite kluriga sà skulle rubriken varit bandet som förenar (skippa okända) med hänsyftning pa akvamarin”hàrbandet”


 2. Anna skriver: 4 mars, 2020

  Sensmoral: kungliga ska helst inte skaffa mer än ett, möjligtvis två barn (“an heir and a spare”). Övriga barn känner sig lätt vilsna i livet och har svårt att hitta en egen plattform att stå på…för att inte tala om DERAS respektive avkommor med allt mer urvattnat blått blod…! Särskilt besvärligt blir det förstås när monarken fattar ett beslut som i höstas som i princip berövar “icke-essentiella tronarvingar” alla titlar och rätt till apanage. Dock ett beslut som visar att kungen trots allt är “För Sverige – I Tiden”. Monarkin måste gå i takt med samhällsutvecklingen och moderniseras parallellt med densamma, inte sträva bakåt mot feodala traditioner…!


 3. HMA skriver: 5 mars, 2020

  Eller så är det bättre med fler syskon, så de har någon annan som förstår deras ovanliga situation?

  Margaretha kanske sålde diademet till kungahuset, så det är därför det är tillbaka där? Vem vet..?
  Fick Haga-sessorna med sig någon egen förmögenhet från Bernadotte-familjen när de ‘lämnade boet’?


 4. Eva M skriver: 5 mars, 2020

  Det förvaras på Slottet är ej sålt prinsessan får låna det. Prinsessan Margaretha ärvde det när prinsessan Sibylla dog.


 5. charlotte skriver: 12 mars, 2020

  Hagaprinsessorna anstränger sig i alla fall inte för att se yngre ut än vad de är. Det är ju deras val men de flesta vill väl se så unga ut som möjligt även upp i åldern, trodde jag. Titta på Marianne Bernadotte.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar