Okända bandet mellan Madeleine och Margaretha

Prinsessan Madeleine och hennes faster prinsessan Margaretha.

De träffas inte så ofta – men det här okända bandet mellan prinsessan Madeleine och Hagasessan Margaretha är nära och starkt.

 

Att vara syskon till någon som ska bli kung eller drottning – det är inte det lättaste. Fråga bara prinsessan Madeleine och prinsessan Margaretha! Det vet ju allt om det där att bli lite överflödig och tvingas skapa sig en egen plattform och ett eget liv.

Och detta har Madeleine och hennes faster båda två gjort utomlands. Även om det förstås på många sätt är ljusår mellan soliga Miami och den stilla lunken på den brittiska landsbygden.

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill.

Prinsessan Margaretha med sin lillebror kungen.

Prinsessan Margaretha med sin lillebror kungen.

Detta är också två prinsessor med skyhög integritet, och som haft svårt att stå ut med att befinna sig mitt i det kungliga strålkastarljuset. Och även där har utlandsboendet varit den perfekta lösningen. Även om prinsessan Margarethas brittiska grannar säkert har lite vag koll på att hon är svensk prinsessa, så är det ingen som gör något väsen av det. Och i jättestaden Miami kan prinsessan Madeleine lätt försvinna i mängden med sin familj.

Madeleine och Margaretha delar på tiaran

Och sedan har vi ju den här tiaran som de här två prinsessorna faktiskt verkar dela på. Ibland ser vi den på Madeleine – och ibland på Margaretha.

bästa bilderna på madeleine nobel 2019

Just detta magiskt vackra diadem med sina stora klara akvamariner kom till kungafamiljen genom prinsessan Margarethas och kungens brittiska farmor Margareta som blev Sveriges kronprinsessa när hon gifte sig med blivande Gustaf VI Adolf. Sedan var tiaran i prinsessan Margarethas ägo i många år, men nu tyckts den ha återvänt till smyckeskrinet på Kungliga slottet och Madeleine verkar ha första tjing – om inte hennes faster är i stan…

Prinsessan Birgitta och prinsessan Margaretha.

Margaretha och Birgitta, två Hagasessor som vi gillar skarpt!

LÄS MER: Så lever prinsessan Margaretha i England

Foto: TT.