Okända detaljerna om kungaparets hemliga resa till solen – chockerande prislappen

19 mar, 2023, 13:00 
Bilden på kungaparet är från en annan solsemester.

Kungaparet sparar inte på krutet – kan man lugnt säga.

Annons

Längtar du också bort från slask, iskalla vindar och en grå himmel? Då är du inte ensam. För ett par dagar sedan kunde Svensk Damtidning avslöja att kungaparet befinner sig på soliga Seychellerna – och det var inget statsbesök som väntade.

Resan är helt enkelt av privat karaktär för att ladda batterierna, och man kan inte vänta några härliga semesterbilder på kungen och Silvia. Men nu kan får vi en insyn kungaparet egentligen har det – hundra tals mil bort från Drottningholm! Och självklart, vad det kan tänkas kosta...

Kungen & Silvia på kärlekssemester • Daniel bryter tystnaden • Efter bråket: Flyttar till USA – 3 kungliga snackisar från vecka 11
Kungen & Silvia på kärlekssemester • Daniel bryter tystnaden • Efter bråket: Flyttar till USA – 3 kungliga snackisar från vecka 11

Detaljerna om kungaparets hemliga resa

Ja, vi kommer inte få några vykort från den vackra ögruppen, utan en solbränd kungen får vara bevis nog. Men som tur är finns det folk som har full koll på ögruppen belägen i Indiska oceanen. Svensk Damtidning har pratat med reseexperten Lottie Knutson – som är mycket imponerad av kungaparets smak.

Annons

– Först och främst vill jag bara säga att jag kan bara gratulera kungen och drottningen till ett sånt fint val av resmål. Det är ett av mina absoluta favoritresmål i hela världen.

Men stränder och gassande sol finns ju betydligt närmare hem, som en kort flygresa till Spanien. Så vad är det egentligen som gör att lotten föll på just Seychellerna? Lottie Knutson berättar vad som lockar:

– Där finns världens ska jag säga, vackraste och sexigaste stränder. Det är ju här de kända rundslipade granitklipporna som ramar in de vita sandstränderna finns. Och det är det som är så unikt.

Recept.se Nyhetsbrev

– Vita sandstränder med böljande palmer, det finns ju lite här och där. Men just de här typiska för Seychellerna då. Och till det paradiset har då kungaparet anlänt.

Seychellerna
De omtalade granitklipporna.

Kungligheternas favorit-ö

Det är inte bara Lottie och kungaparet som lockats till ögruppens böljande djungel, unika granitklippor och ovanliga djurarter som kännetecknar Seychellerna.

Annons

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill spenderade sin bröllopsresa där, precis som prinsessan Kate och prins William. Deras val föll på North Island, en av de betydligt mer exklusiva – och kungliga öarna.

– Villorna är väldigt stora och separata. Så att det blir en väldigt privat och avskild upplevelse, berättar Lottie Knutson.

Den är belägen 30 kilometer norr om huvudön Mahe, och sparar inte på krutet när det kommer till lyx. Säkerheten är dessutom på topp – där bor ju prinsar och prinsessor.

– Det är ju en "One Hotel Island" brukar de kalla det. Det är ett boende som täcker hela ön för maximal säkerhet och privat känsla.

En bild på bubbelglas och sushi framför havet och en solnedgång
På Seychellerna trivs kungligheterna! Här är en bild från en lite mer prisvärd privatö, Denis Island.

Så mycket kostar kungaparets hemliga kärleksresa till Seyschellerna

Vilken av alla 118 öar som just kungaparet befinner sig på är inte känt, men det finns ett par som kanske lockar kungligheterna lite extra. Lottie nämner Sixth Senses Zil Pasyon och Four Seasons des Roches, ytterligare två oaser för de som vill fly undan kamerablixtar och nyfiket folk.

Annons

Att kungaparet befinner sig på någon av de tre öarna, är alltså sannolikt.

Och smakar det, så kostar det. På diverse sajter kan man undersöka vad en natt på någon av dessa exklusiva öar går loss för, och priserna rör sig runt 90 tusen kronor – och betydligt högre. Kungaparet befinner sig utanför landsgränserna i 12 dagar, vilket innebär att prislappen i sådana fall landar över en bra bit över miljonen.

Men förhoppningsvis vågar Silvia och kungen sig utanför hotellväggarna, även om det är bekvämt. Det finns nämligen en hel del att göra:

– Det är ganska vanligt att man oavsett budget och typ av boende faktiskt försöker öluffa, och se lite mer av öarna. Det finns så mycket naturupplevelser både över och under vattenytan att ta del av, konstaterar Lottie Knutson.

Drottning Silvia och kung Carl Gustaf har klivit av ett tåg
Kungaparet i ett kyligt Sverige – nu är det betydligt glassigare för Silvia och kungen!

Foto: TT/Lottie Knutson

Annons