Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Okända dramat hemma hos Ewa Westling – grannen inblandad

07 feb, 2023, 19:00 

Nu kommer sanningen om dramat i Ockelbo fram.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prins Daniels föräldrar, Ewa och Olle Westling, har valt att hålla en låg profil. Trots sonens kungliga liv är det sällan de själva befinner sig i det kungliga strålkastarljuset.

Tillbakablick: Victorias och Daniels första besök i Ockelbo!Brand logo
Tillbakablick: Victorias och Daniels första besök i Ockelbo!

I det falurödakedjehuset i Ockelbo har de bott sedan 1980-talet, åtskilliga mil från Haga slott och Daniel. För kronprinsessfamiljen har den lilla orten fungerat som en slags fristad, långt bort från offentligheten.

– Man gör inte så stort väsen om man skulle råka möta dem på torget eller något sådant. Man beter sig som att de är vilka vanliga människor som helst, har Yngve Gunnarsson från Ockelbo hembygdsförening sagt till Svensk Damtidning.

Annons
Smältvägen i Ockelbo
Så här ser det ut på Smältvägen, där prins Daniels föräldrar bor.

Estelles och Oscars jul i Ockelbo

Ja, det något enklare livet i Ockelbo är väsensskilt den kungliga vardagen som kronprinsessfamiljen vanligen rör sig i, men de är ändå måna om att med jämna mellanrum besöka Daniels föräldrar.

Besöken brukar vara i flera dagar. I julas valde kronprinsessan Victoria, Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar bort julfirandet på Drottningholm för en jul på landet.

För Estelle och Oscar var det så klart väldigt roligt att träffa farmor och farfar. Ewa älskar att baka tillsammans med barnbarnen i det hemtrevliga köket och bjöd säkert på goda kakor.

Annons
Prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria, prins Oscar och Ewa Westling
Familjen Westling tillsammans med kungafamiljen i samband med prins Oscars dop.

Bortsprungen hund på Smältvägen

Ockelbo är för det mesta väldigt lugnt och fridfullt, men även där händer ibland dramatiska händelser. En boende i Ockelbos lokala Facebookgrupp berättar nu att en hund varit på rymmen under dagen.

”Någon som känner igen denna hund? Är på Smältvägen just nu”, skriver en person.

Smältvägen är den gata som Olle och Ewa Westling bor på. Det är oklart om det var i just deras faluröda kedjehus som hunden befann sig i, men man kan i alla fall konstatera att allt fick ett lyckligt slut.

”Ägare hittad!”, fortsätter personen.

Ewa Westling
Ewa Westling kan pusta ut efter hunddramat på Smältvägen i Ockelbo.

Foto: TT

Annons