Okända dramat hemma hos Ewa Westling – grannen inblandad

Okända dramat hemma hos Ewa Westling – grannen inblandad

Nu kommer sanningen om dramat i Ockelbo fram.

Prins Daniels föräldrar, Ewa och Olle Westling, har valt att hålla en låg profil. Trots sonens kungliga liv är det sällan de själva befinner sig i det kungliga strålkastarljuset.

Tillbakablick: Victorias och Daniels första besök i Ockelbo!
1:34

Efter reklamen: Tillbakablick: Victorias och Daniels första besök i Ockelbo!

(1:34)

Slå på ljud

I det falurödakedjehuset i Ockelbo har de bott sedan 1980-talet, åtskilliga mil från Haga slott och Daniel. För kronprinsessfamiljen har den lilla orten fungerat som en slags fristad, långt bort från offentligheten.

– Man gör inte så stort väsen om man skulle råka möta dem på torget eller något sådant. Man beter sig som att de är vilka vanliga människor som helst, har Yngve Gunnarsson från Ockelbo hembygdsförening sagt till Svensk Damtidning.

Smältvägen i Ockelbo

Så här ser det ut på Smältvägen, där prins Daniels föräldrar bor.

Estelles och Oscars jul i Ockelbo

Ja, det något enklare livet i Ockelbo är väsensskilt den kungliga vardagen som kronprinsessfamiljen vanligen rör sig i, men de är ändå måna om att med jämna mellanrum besöka Daniels föräldrar.

Besöken brukar vara i flera dagar. I julas valde kronprinsessan Victoria, Daniel, prinsessan Estelle och prins Oscar bort julfirandet på Drottningholm för en jul på landet.

För Estelle och Oscar var det så klart väldigt roligt att träffa farmor och farfar. Ewa älskar att baka tillsammans med barnbarnen i det hemtrevliga köket och bjöd säkert på goda kakor.

Prinsessan Estelle, kronprinsessan Victoria, prins Oscar och Ewa Westling

Familjen Westling tillsammans med kungafamiljen i samband med prins Oscars dop.

Björn Lindahl/Aftonbladet/TT

Prins Daniels oväntade roll i Sofias kärleksliv – innan hon träffade Carl Philip

Bortsprungen hund på Smältvägen

Ockelbo är för det mesta väldigt lugnt och fridfullt, men även där händer ibland dramatiska händelser. En boende i Ockelbos lokala Facebookgrupp berättar nu att en hund varit på rymmen under dagen.

”Någon som känner igen denna hund? Är på Smältvägen just nu”, skriver en person.

Smältvägen är den gata som Olle och Ewa Westling bor på. Det är oklart om det var i just deras faluröda kedjehus som hunden befann sig i, men man kan i alla fall konstatera att allt fick ett lyckligt slut.

”Ägare hittad!”, fortsätter personen.

Ewa Westling

Ewa Westling kan pusta ut efter hunddramat på Smältvägen i Ockelbo.

Charles Hammarsten/TT

Foto: TT