Olikheten mellan Victoria och Madeleine

prinsessan madeleine kronprinsessan victoria
Victoria och Madeleine är tänker lika när de rör många saker. Men på en punkt är de helt olika. Och den handlar om barnen.
Annons

Systrarna Victoria och Madeleine har många gemensamma nämnare men de är också väldigt olika. Inte minst när det kommer till de kungliga liven. Kronprinsessan är Sveriges blivande drottning och arbetar flitigt i konungens tjänst medan prinsessan Madeleine bor i Florida och har tagit ett kliv bort från det kungliga strålkastarljuset.

Annons

Victorias beslut – skiljer sig från Madeleine

Den 7 oktober, år 2019, meddelade kungen att Carl Philips och Madeleines barn blir av med de kungliga titlarna. I framtiden ska de betraktas som privatpersoner och de kan därmed bo var de vill och jobba med (nästan) vad de vill. Man kan även se att hovet har ändrat sitt förhållningssätt till de kungliga kusinerna efter kungens beslut. När Leonore fyllde sex år hyllades hon till exempel inte på hemsidan. Däremot skrev Madeleine själv en fin text om sin äldsta dotter på det privata Instagram-kontot.

Annons

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Happy birthday to our sunshine! You make us smile everyday!!

Ett inlägg delat av Princess Madeleine of Sweden (@princess_madeleine_of_sweden)

“Du får oss att le varje dag”, skrev Madeleine under den fina bilder.

När födelsedagsbilderna på Oscar kablades ut, tidigare under måndagen, var det en helt annan ton. En betydligt mer officiell sådan. Han är son till landets blivande drottning och texter om honom är därför mer strikta. Istället för en hälsning från mamma Victoria valde hovet att publicera hans biografi. Här väljer kronprinsessan en helt annan väg än lillasyster Madeleine.

“Oscar Carl Olof, Prins av Sverige, Hertig av Skåne, föddes den 2 mars 2016 som andra barn till Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel.

Annons

Prins Oscar är i enlighet med 1979 års successionsordning, som trädde i kraft den 1 januari 1980, den tredje i tronföljden efter Kronprinsessan och Prinsessan Estelle.”

prins oscar
Prins Oscars 4-årsdag firades med en ny bild.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

9 kommentarer till “Olikheten mellan Victoria och Madeleine”

 1. Anna skriver: 4 mars, 2020

  Det här är gammal skåpmat vid det här laget. Vi vet att C P.s och M:s barn inte längre tillhör kungahuset och att Victoria har ett annat ansvar än sina syskon. Hur många gånger ska ni skriva om detta under olika vinklingar?


  1. Eva H. skriver: 4 mars, 2020

   Nyhetstorka !? Det är nog inte så lätt att hitta något nytt om kungligheterna, så man får göra så gott man kan. Ungefär som en kylskåpsrens, man gör en gryta eller soppa på det man kan finna.


 2. josefin skriver: 4 mars, 2020

  Det är nog inte KP som väljer i just detta läget. Bägge hennes barn är del av kungliga huset o dà blir det formalia. KP skulle kunna välja att avsäga sig (dem) rollen. Hoppas hon tar den möjligheten när hon sà smàningom blir drottning.


 3. Minna skriver: 4 mars, 2020

  Man kan inte tro att de är systrar.Så olika de verkar vara


 4. ancibergfeldt skriver: 4 mars, 2020

  Systrarna lever helt olika liv, men
  jag tror att när dom träffas så
  har dom nog mycket gemensamt.
  Säkert stöttar dom varandra i med och motgångar.


 5. Daga skriver: 5 mars, 2020

  Det är livet som fört dem till olika platser och fått dem ta olika beslut.Men i själ och hjärta finns likheter och upplevelser som förenar och sammanbinder.När de möts tror jag de tar upp länken där de senast slöt den.Kan någon stå närmre än en syster?Daga


 6. Ingrid skriver: 5 mars, 2020

  Deras respektive har nog inget gemensamt.


 7. ancibergfeldt skriver: 6 mars, 2020

  Ingrid . Deras respektive är ju
  Inte syskon! Men affärsmen är
  både Daniel och Chris!. Dessutom är båda trevliga och barnskära.!!
  Det finns nog ämnen för dom att prata om.


 8. Majvi Hansson skriver: 7 mars, 2020

  Jag tycker lika mycket om alla 3 syskonen, Kronprinsessan Victoria , Prinsessan Madeleine och Prins Carl Philip


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar