Olikheten mellan Victoria och Madeleine

prinsessan madeleine kronprinsessan victoria

Victoria och Madeleine är tänker lika när de rör många saker. Men på en punkt är de helt olika. Och den handlar om barnen.
Det här är kronprinsessan Victoria
Slå på ljud

Systrarna Victoria och Madeleine har många gemensamma nämnare men de är också väldigt olika. Inte minst när det kommer till de kungliga liven. Kronprinsessan är Sveriges blivande drottning och arbetar flitigt i konungens tjänst medan prinsessan Madeleine bor i Florida och har tagit ett kliv bort från det kungliga strålkastarljuset.

Victorias beslut – skiljer sig från Madeleine

Den 7 oktober, år 2019, meddelade kungen att Carl Philips och Madeleines barn blir av med de kungliga titlarna. I framtiden ska de betraktas som privatpersoner och de kan därmed bo var de vill och jobba med (nästan) vad de vill. Man kan även se att hovet har ändrat sitt förhållningssätt till de kungliga kusinerna efter kungens beslut. När Leonore fyllde sex år hyllades hon till exempel inte på hemsidan. Däremot skrev Madeleine själv en fin text om sin äldsta dotter på det privata Instagram-kontot.

“Du får oss att le varje dag”, skrev Madeleine under den fina bilder.

När födelsedagsbilderna på Oscar kablades ut, tidigare under måndagen, var det en helt annan ton. En betydligt mer officiell sådan. Han är son till landets blivande drottning och texter om honom är därför mer strikta. Istället för en hälsning från mamma Victoria valde hovet att publicera hans biografi. Här väljer kronprinsessan en helt annan väg än lillasyster Madeleine.

“Oscar Carl Olof, Prins av Sverige, Hertig av Skåne, föddes den 2 mars 2016 som andra barn till Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel.

Prins Oscar är i enlighet med 1979 års successionsordning, som trädde i kraft den 1 januari 1980, den tredje i tronföljden efter Kronprinsessan och Prinsessan Estelle.”

prins oscar

Prins Oscars 4-årsdag firades med en ny bild.

Foto: TT