Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Omedelbara förändringen inne på slottet – kungens order till Sofia

20 okt, 2022, 06:00 

Nu har han fattat ett beslut.

Annons
Estelle en världsnyhet • Christinas comeback • Madeleines urgulliga bilder – 3 kungliga snackisar från vecka 41!Brand logo
Estelle en världsnyhet • Christinas comeback • Madeleines urgulliga bilder – 3 kungliga snackisar från vecka 41!

Innan prinsessan Sofia hittade sin drömprins levde hon ett alldeles vanligt liv, långt borta från galamiddagar på slottet och kungliga plikter. Men sedan tog livet en drastisk vändning, och en helt ny tillvaro stod vid dörren.

Nu har kungen fattat ett beslut för prinsessan, som träder i kraft omedelbart.

Hovets svar på Sofias frånvaro

Att representera kungahuset både i Sverige och i utlandet är en av de största åtagandena för våra kungligheter. Men på sistone har det ekat tomt i prinsessan Sofias kungliga schema.

Under en längre tid har hon varit hemma på Villa Solbacken, föräldraledig med minstingen Julian, 1, som nu börjat förskolan. Trots det har Sofia inte varit särskilt uppbokad på den kungliga fronten.

Prinsessan Sofia och prins Julian på Mantorp Park
Julian har tagit ett stort kliv in på förskolan, och på jorden! När han dök upp med Sofia i början av månaden visade han nämligen att han nu kan gå för egen maskin.

Hon har dykt upp på representationsmiddagar och kungliga möten, men allt färre uppdrag av jobbkaraktär. Det betyder däremot inte att hon legat på latsidan, som Margaretha Thorgren tidigare förklarat för Svensk Dam sker en hel del bakom kulisserna:

Annons

– Det vi lägger ut i kalendern är inte allt som Sofia gör utan hon jobbar hela tiden med sin stiftelse och andra projekt i kombination med att hon tar hand om sina små barn.

– Men det är inget som läggs ut i den officiella kalendern utan det är ett pågående arbete.

Beslutet för prinsessan Sofia

Men nu har kungen bestämt sig att det åter är dags för prinsessan att bege sig ut på jobb, och det sker direkt!

På torsdagen ska Sofia närvara vid Sophiahemmet högskolas examensceremoni, ett hedersamt uppdrag hon håller varmt om hjärtat. I hela sex år har prinsessan varit hedersordförande för Sophiahemmet, ideell förening.

Senast i våras var hon på plats på examenshögtiden i Blå hallen i Stockholms stadshus och höll ett tal till alla nyblivna Sophiasystrar, barnmorskor och specialistsjuksköterskor.

Redan dagen därpå är det dags igen. Sofia håller sig hemma i Stockholm, för ett möte med Stina Liljekvist, Ordförande för Skandias stiftelse Idéer för livet. Stiftelsens syfte är att främja bättre hälsa och ökad trygghet bland barn och unga, precis i linje med prinsessans hjärtefrågor.

Foto: TT

Annons