Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sofia strålar på nya bilderna – se succéklänningen!

28 mar, 2022, 15:00 
Prinsessan Sofia

Prinsessan Sofia dök upp i en lyxig klänning - se prislappen!

Annons
Prinsessan Sofias 5 bästa outfitsBrand logo
Prinsessan Sofias 5 bästa outfits

På fredagen hade prinsessan Sofia fullt upp, och vi ser henne mer och mer ute på uppdrag efter mammaledigheten! Efter ett möte tillsammans med hjälporganisationer med anledning av den tragiska situationen i Ukraina, var prinsessan Sofia på plats och talade på Sophiahemmets årliga examenshögtid i Blå hallen i Stockholms stadshus.

Sofia har varit hedersordförande för Sophiahemmet, ideell förening i sex år, och hon dyker ofta upp i sammanhang kopplade till just Sophiahemmet.

Prinsessan Sofia passade på att dela ut stipendium från prinsessan Christinas stiftelse till studerande, och höll ett inspirerande tal till alla nyexaminerade Sophiasystrar, barnmorskor och specialistsjuksköterskor.

–Jag känner en stor respekt för den kunskap, kompetens och ödmjukhet som ni står för. Och som ni förmedlar till de personer ni vårdar, sa hon bland annat i talet.

Prinsessan Sofia och rektor Johanna Adami.
Prinsessan Sofia och rektor Johanna Adami.

Så mycket kostade klänningen

Den soliga fredagen hade Sofia en vårig och stilren utstyrsel på sig, med iögonfallande detaljer! Hon dök upp i en vadlång skjortklänning, med ett vackert mönster i ljusbeige. I midjan satt ett tjockare mörkbeige läderbälte som gick i samma färgskala som hennes klackskor.

Annons
Vilka vårkänslor Sofia bjuder på!

Till det bar hon en diskret handväska, som smakfullt smälte in med hennes vackra klänning. De ljusa färgerna gjorde att prinsessan stack ut på tillställningen – och det med rätta, som hon strålade!

På armen bar hon också ett pärlarmband, kanske är det någon av småprinsarna som ligger bakom det?

Den eleganta och avskalade klänningen har däremot inte en så avskalad prislapp. Klänningen är från det nordiska designhuset Andiata och kostar hela 4 290:-. Läderbältet hon bar kommer även det från Andiata och kostar 1 790:-. Ingen billig klädsel, men det är Sofia värd!

Annons
Sofia piffade upp klänningen med ett maffigt bälte och färgstarka naglar.

Burit likadan klänning förut

Det är inte första gången prinsessan Sofia bär märket i fråga. Faktum är att hon på Victoriadagen 2020 dök upp i en likadan klänning, men med ett annat mönster!

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip på Victoriadagen 2020, i en likadan klänning!

Då valde hon att bära den som den är med det avtagbara bältet istället för läderbältet, och i en färgstark blå och vit variant. Klänningen verkar med andra ord vara en storfavorit hos prinsessan, och kanske får vi se den i ytterligare en tappning i framtiden på Sofia.

Foto: TT

Annons