Oprahs ärliga ord om Meghan – avslöjar sanningen om utskällda intervjun

meghan harry

De har anklagats för lögner och konspirationer, men så här upplevde Oprah intervjun med Meghan och Harry.

Oprah Winfrey har gått ut i Harry och Meghans försvar, efter den stundvis hårt kritiserade skandalintervjun med det kungliga paret i början på mars i år.

Nu har hon tillsammans med prins Harry spelat in ett nytt programformat för Netflix, där fokuset ligger på psykisk ohälsa. I samband med programmet har hon nu gått ut i Today Show och svarat på en del av kritiken som uppstått mot Meghan och Harry efter deras intervju med henne, där de bland annat anklagade en icke namngiven medlem av det brittiska kungahuset för att ha oroat sig för vilken hudfärg deras son Archie skulle komma att få.

En del av kritiken har handlat om valet att över huvud taget ställa upp på en intervju som sedan skulle sändas över hela världen, om det nu är mer av ett privatliv de vill åt.

– Att de vill vara privata är inte samma sak som att vara tyst, säger Oprah Winfrey i The Today Show.

Meghan harry

Meghan och Harry berättade öppet och ärligt om den svåra tiden i den omtalade intervjun med Oprah Winfrey.

– Jag ber ibland om att få vara ifred, och jag pratar hela tiden. Att ha ett liv där inga fotografer tränger sig på eller människor som flyger över ditt hus eller inkräktar på ditt liv tror jag är något som alla människor vill ha och förtjänar. Att inte bli inkräktad på. Det är det folk får om bakfoten, fortsätter hon.

Oprah Winfrey: ”Jag förstod vad som hänt”

I början efter flytten till Kalifornien i USA levde prins Harry och Meghan ett ganska tillbakadraget liv med få offentliga framträden. Men allt eftersom de har inlett nya samarbeten med bland annat Spotify och Netflix har kritiken vuxit. Runt om i världen har deras beslut om att exponera sig ifrågasatts. Intervjun med Oprah var en del av det.

– Jag förstod vad som hade hänt dem , och jag ville att resten av världen skulle se intervjun och få ett svar på frågan 'Varför lämnade de kungahuset?'. Vid intervjuns slut tror jag att folk förstod, säger Winfrey i The Today Show.

LÄS MER: Så pressades Meghan att lämna kungahuset

LÄS MER: Meghan berättar: Levde som fånge i kungahuset

LÄS MER: Meghan dumpade Piers Morgan – verkliga relationen bakom bråket