Oprahs chockintervju: Meghan och Harry i attack mot prins Charles

Prins Harry Oprah Winfrey Meghan Markle Oprah With Meghan And Harry – A Primetime Special

Vilken mardröm för brittiska kungafamiljen. Oprah Winfrey lovar chockavslöjanden från Meghan och prins Harry –samtidigt som prins Philip nu vårdas för hjärtsvikt.
Prinsessan Dianas sista dygn i livet – minut för minut
Slå på ljud

Om sex dagar briserar bomben. Då släpps Oprah Winfreys explosiva intervju med Meghan Markle, 39, och prins Harry, 36, och den kungliga familjefejden riskerar att läggas inför öppen ridå. Detta på bästa sändningstid i amerikansk tv, och med den skickliga tv-räven Oprah Winfrey som skarp intervjuare.

Och de första förhandsklippen som nu har släppts bådar inte gott för den brittiska kungafamiljen.

LÄS MER: Harry om varför han svek drottningen: ”Förstörde min mentala hälsa”

Prins Harry Oprah Winfrey Meghan Markle Oprah With Meghan And Harry – A Primetime Special

Det är oklart om intervjun är gjord på Meghans och Harrys egen terrass i Montecito, Kalifornien, eller om de befinner sig hemma hos en god vän.

– Det senaste året har varit obeskrivligt tufft för oss, men vi har i alla fall haft varandra, säger prins Harry bland annat.

Han säger också att hans stora skräck är att historien ska upprepa sig, underförstått att de brittiska medierna skulle ha kunnat jaga Meghan till...ja menar han till döds? Allt ackompanjerat av ödesmättad musik, the American way.

I klippen är prins Harry också mycket rak i sin kritik mot sin egen familj för deras sätt att ta ifrån prinsessan Diana hennes HKH-titel och sedan lämna henne ensam ute i kylan efter skilsmässan. Och det betyder indirekt att kritiken är riktad rakt emot hans egen pappa – och Dianas exmake – prins Charles.

Man får också höra Oprah Winfrey kalla Meghans och Harrys ord för ‘some pretty shocking things’. Och så tittar hon in i kameran och förklarar att hon har fått fråga exakt vad hon ville. Några saftiga avslöjanden är nog också vad TV-bolaget CBS förväntar sig som payback för sina investerade dollar, nu när de har fått Meghan och prins Harry på kroken.

Så krasst och så långt ifrån den brittiska kungafamiljen, där ju allting handlar om plikten och värdigheten och om sätta kungahuset framför allt. Ja framför den personliga lyckan också.

Prins Harry och Meghan Markle talar ut hos Oprah Winfrey

Oprah Winfrey Meghan Markle Oprah With Meghan And Harry – A Primetime Special

Än så länge är det bara Harry och Oprah som har pratat i klippen, medan Meghan har suttit tyst, men fler teasers väntas under veckan.

I trailern får man höra Oprah Winfrey pressa Meghan på om hon blev tystad av det brittiska hovet.

Svaret får vi dock inte höra, men bara detta påstående har fått de brittiska hovexperterna att gå fullständigt i spinn: ”De får drottning Elizabeth att framstå som en maffiaboss” säger en av dem till Daily Mail.

Oprah Winfrey Meghan Markle Oprah With Meghan And Harry – A Primetime Special

Gav upp efter bara 18 månader. Meghan Markle bär en svart Armani-klänning med en prislapp på närmare 50 000 svenska kronor. Och prinsessan Dianas Cartier-armband.

Från början skulle intervjun med Meghan och Harry ha varit en och en halv timme lång, men nu har den förlängts till hela två timmar, vilket betyder extra reklampauser. Och därmed ytterligare några miljoner dollar att håva in för tv-bolaget CBS.

Oprah With Meghan And Harry – A Primetime Special sänds i amerikansk tv vid midnatt svensk tid, natten till måndag den 8 mars.

Oprah Winfrey möter Meghan Markle och prins Harry

Oprah utlovar kungligt sprängstoff.

LÄS MER: Meghans och Harrys första ord – efter dråpslaget från drottning Elizabeth

LÄS MER: Drottning Elizabeths dubbla sorg: Harry – och prins Philip

LÄS MER: Sanningen om prins Harrys utseendeförändring

Foto: CBS.